Gazdaság

Október 28-án nyílt napot tart az APEH

2009-10-19 17:00

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Nyílt napot tart az ország valamennyi régióközpontjában és megyeszékhelyen október 28-án, délelőtt 9.30-tól délután 16 óráig az APEH. Az állami adóhatóság mindennapi munkájának megmutatásával is az a hivatal fő célja, hogy a hatósági tevékenység mellett erősítse a szolgáltató jellegéről kialakult képet, közelebb kerüljön az ügyfelekhez.

Bezerédj István reformkori politikus, az első nemesi adózó születésének évfordulóján az adóhatósági Nyílt Napon az érdeklődők közérthető formában hallhatnak rövid előadást adóügyi kérdésekről, az „adózás könnyen, gyorsan, egyszerűen” adóügyi blokkban. Választ kaphatnak arra a kérdésre „Mi a teendő, ha jön a revizor?”, valamint betekintést nyerhetnek a végrehajtási, felszámolási eljárások rendszerébe, illetve a fizetési könnyítések kérelmezésének kérdéskörébe.
Az állami adóhatóság intézményeit felkeresők „kedvük szerint” kitölthetik az adózási ismeretekről szóló Totót is, amelyen olyan kérdések szerepelnek mint például: Mi az adó?, Mi a személyes adónaptár?, Hány ügyfélszolgálata van az adóhatóságnak?, Mire költünk az adónkból a legtöbbet?, Hány százalék 2009-ben a személyi jövedelem-adó?, Lehet-e ügyet intézni telefonon az állami adóhatóságnál?

A látogatók – nevük megadása nélkül – kitölthetik az adótitok védelmét szem előtt tartva összeállított kérdőívet is, amelyből az APEH kaphat képet arról, vajon a „nyílt napos vendég” milyen módon került kapcsolatba idén az APEH-hal, mit tart jellemzőnek az APEH-ról és munkatársairól, illetve miért látogatott el a Nyílt Napon az adóhivatalba. Az érdeklődők a kezükbe vehetnek olyan kiadványokat is, amelyekből többek között az adózás jelentőségét, a mai magyar adórendszert, és az állami adóhatóság felépítését, rendszerét, működését ismerhetik meg.A bemutatók helyszínén úgynevezett ötletládákat is elhelyez az adóhatóság, és várja a látogatók javaslatait, észrevételeit az APEH munkájáról, tevékenységéről.

A Kiemelt Adózók Igazgatósága (Budapest, VII. kerület Dob utca 75–81.) a Magyar Adózástörténeti Kiállítás iránt érdeklődőket fogadja a Nyílt Napon.

Az október 28-ai adóhatósági Nyílt Nap részletes programja az APEH (www.apeh.hu) és azon belül a regionális igazgatóságok honlapjain lesz megtalálható.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2009-10-19 18:55

    fityesz

    Olyan jól megvoltak az emberek az ilyen hivatalok nélkül. Személy szerint nekem nem hiányozna nyílt nap ide vagy oda.

Miskolc TV mai műsora

2024-05-24 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!