Gazdaság

Hogyan maradhatnak talpon a vállalkozások?

2009-10-13 19:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kkv-tanacskozas.jpg

A tavalyi évet követően idén is folytatódik a kis- és középvállalkozóknak szóló Raiffeisen Üzlettárs Klub rendezvénysorozat. Az idei évben a rendezvénysorozat első őszi helyszíne Miskolc volt. 

A pénzintézet - azon túl, hogy széles körű banki szolgáltatásokat nyújt csaknem 40 000 kis- és középvállalkozásnak -, kiemelten fontosnak tartja, hogy az ország minden részében versenyképes és minőségi szakmai ismeretekkel segítse ügyfeleit. A rendezvényt azért indították el a szervezők, mert a gazdasági szakértők, elemzők egybehangzóan állítják, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben kiemelten fontos, hogy a magyarországi kis- és középvállalkozások - melyek a hazai GDP felét adják, és az itthoni munkavállalók 70%-át foglalkoztatják - hogyan tudják megőrizni versenyképességüket.

A kkv-k helyzetét még inkább súlyosbítja, hogy bizonyos pénzügyi szakemberek úgy vélik, hogy a hazai kkv-k még nem érték el a gödör alját. Ezen szakértők véleménye szerint a mélypont az idei év harmadik és negyedik negyedévében jöhet el a kis- és középvállalkozások életében. A népszerű és közismert szakértők részvételével megtartott konferenciák egyik célja, hogy a kkv-k döntéshozói meghatározó versenypiaci ismeretekhez jussanak, melyekkel vállalkozásukat sikeresen és hatékonyabban működtethetik.
 
A konferenciasorozat segítségével a kis- és középvállalatok döntéshozói pontos információkat kaphatak arról, milyen források, gazdaságfejlesztési és kockázatkezelési eszközök, biztosítási megoldások érhetőek el számukra az aktuális piaci környezetben. A Vigadó Étteremben megrendezett miskolci állomáson előadóként jelen volt többek között a Coface Hungary képviseletében Bagyura András kereskedelmi vezető, Török Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzési főosztályának vezetője, valamint Kadlok Nándor, az Equinox Consulting partnere.
 
„Az ilyen rendezvények azért fontosak – mondta Orosz Péter, a Raiffeisen Bank Miskolci Régiójának vezetője, aki a miskolci konferencia házigazdája –, mert így a kis- és középvállalatok olyan új területeken juthatnak kompetitív előnyökhöz, olyan friss szakmai ismeretekkel vértezhetik fel magukat, amelyek eredményesebb működést tesznek számukra lehetővé. A rendezvénysorozat másik fontos célja – a versenypiaci ismeretek nyújtása mellett -, hogy a vállalatok vezetői megismerhessék a vállalkozások számára elérhető aktuális pénzügyi lehetőségeket, akár a napi üzletmenet finanszírozásához, akár a pályázatokhoz szükséges önrész biztosításához.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-17 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!