Gazdaság

Emelkedik a békéltetők díja

2009-10-13 13:19

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A fogyasztóvédelmi ügyekben eljáró békéltető testületi tagok október 15-től a jelenlegi egységesen 5 ezer forintos díj helyett differenciált díjban részesülnek: a békéltető tanács elnöke 10 ezer, míg a tagja 7 ezer forintot kap ügyenként - a kormányrendelet módosítás a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Ha a békéltető eljárás már a meghallgatás után megszűnik, akkor a testület tagjai 3 ezer forintot kapnak. Ha még a meghallgatásig sem jutott el az ügy, akkor egyáltalán nem jár díjazás. A folyamatban lévő ügyekre még a régi összeget kapják a békéltetők.

Egy másik módosított rendelet némileg megemeli a fogyasztóvédelmi hatóság által elvégzett vizsgálatok eljárási költségeit. Jelenleg a táblázatba foglalt díjat áfásak, míg október 15-től két oszlopból áll a táblázat: az első a nettó, a második az áfás díjat mutatja. A nettó díjhoz most már nem a korábbi 20 százalékos, hanem a 25 százalékos forgalmi adó adódik hozzá. Ugyanehhez a módosító rendeletéhez kapcsolta hozzá a kormány az idén júniusban a krízishelyzetben lévők támogatására hozott rendeletének a módosítását is.

Eddig az 50 ezer forintnál magasabb összegű támogatás nem haladhatta meg a támogatási keretösszeg 1 százalékát. A jövőben az 1 százalék 10 százalékra változik, vagyis többen kaphatnak magasabb összegű támogatást.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-11-30 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!