Gazdaság

Almával álcázta a csempészárut

2009-10-10 13:33

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE vam_ellenorzes.jpg

Üres és megrakott almás rekeszekkel takarta el szállítmányát egy nyíregyházi cigarettacsempész; a férfi csaknem 5 ezer doboz zárjegy nélküli dohányárut szállított a nyírségből Borsod megyébe, Kazincbarcika után azonban elfogták őt a vámosok. Varga Zoltán, a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) Észak-magyarországi Regionális Parancsnokságának sajtóreferense szombaton elmondta: a férfi ellen jövedéki orgazdaság miatt indítottak eljárást.

A részletek kapcsán arról számolt be: a transzporter csomagterének sarkában, fekete nylonzacskóba csomagolva rejtette el az ukrán zárjegy nélküli cigarettát a 40 éves nyíregyházi férfi.

A szállítmányt üres és megrakott almás rekeszekkel takarta el. Álcázásképpen a csempészáru tetejére egy "250 forint/kg" táblát is kirakott. A vámosok azonban pontosan tudták mit szállít az autóban, és Kazincbarcika után a 26-os főúton megállították.

A járművezető férfit megbilincselték, majd az áruval együtt bevitték a miskolci nyomozó hivatalba. A transzporterben összesen 4910 doboz, több mint 2 és fél millió forint értékű ukrán cigarettát találtak. Az illegális árut és a csempészéshez használt autót lefoglalták, és eljárást indítottak ellene.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2009-10-11 08:20

    fityesz

    Nincs is szebb szakma de még az APEH a másik. .Akkor most már jöhet a teljes fellendülés gondolom. Mert az ilyen és ehhez hasonló ügyet gátolják gazdaságunk kirobbanó fejlődését.

Miskolc TV mai műsora

2024-02-29 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!