Gazdaság

Megújította együttműködését a VPOP és az APEH

2009-10-10 07:05

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Megújította együttműködési megállapodását az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH), valamint a Vám- és Pénzügyőrség (VP) - közölte a két szervezet.

Az APEH és a VP 2009-ben együttesen több ezer ellenőrzést végzett, és több százezer adatot adtak át egymás munkájának segítésére. A több éve tartó együttműködés hangsúlyos eleme - a VP Országos Parancsnoksága felderítés-felügyeleti igazgatóságának megalakulására tekintettel - a bűnmegelőzési és biztonsági terület, valamint a korrupciógyanús esetekben kezdeményezett vagyongyarapodási vizsgálatokkal kapcsolatos tapasztalatcsere, és kapcsolattartás szorosabbra fűzése is.

Az együttműködést ismertető sajtóközlemény szerint jogszabályi változások is indokolták a felülvizsgálatot, így például az önadózáshoz kapcsolódó engedélyezési feladatokat is átdolgozzák, valamint a hatékonyabb együttműködés érdekében a közös eljárások során kialakított gyakorlati tapasztalatokat átvezetik a megállapodáson.

A két szervezet megállapodott abban, hogy 2010. március 31-ig a köztartozások hatékony beszedésének elősegítése érdekében informatikai programot dolgoznak ki, amely lehetővé teszi, hogy a végrehajtással kapcsolatban valamennyi információt elektronikus úton továbbítsanak.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-02-29 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!