Gazdaság

Magyarországon fejleszt az autóipari multi

2009-10-09 14:02

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Bővíti magyarországi tevékenységét a világ egyik legnagyobb autóipari, elektronikai és akusztikai berendezéseket gyártó vállalata. A Harman International 3,7 milliárd forint beruházásból megvalósuló új székesfehérvári üzeme újabb 260 munkahelyet teremt.

Az amerikai cég magyarországi leányvállalata, a Harman/Becker Automotive Systems Kft. 1995 óta van jelen Székesfehérváron, és egyre bővíti tevékenységét. Jelenleg autókba épített hangszórókat, rádió- és navigációs rendszerek részegységeit gyártja 466 fő foglalkoztatásával.

A kormány támogatásával megvalósuló beruházás részeként a 12 ezer négyzetméter alapterületű új, már felépült üzemben a gépberuházás és a gyártás folyamatos bővítése 2011 júniusában fejeződik be. Itt az eddigi termékeket nagyobb mennyiségben gyártják majd, valamint új elemként megjelennek a komplexebb autókba építhető, multimédiás és akusztikai eszközök.

A mintegy tízezer főt foglalkoztató Harman International európai, észak- és dél-amerikai, valamint ázsiai üzemeiben luxuskategóriás autókhoz tervez, gyárt és értékesít csúcsminőségű autórádiókat, hangszórókat és elektronikai egységeket. Megrendelői között szerepel többek között a BMW, az Audi, a Mercedes, a Porsche, a Volvo és a Ford is.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-02-08 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!