Gazdaság

Tőzsdehírek

2009-10-09 10:32

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE tozsdeill.png

A világ főbb tőzsdeindexei emelkedtek csütörtökön, miután az Alcoa a vártnál sokkal jobb gyorsjelentése és a korábbinál kedvezőbb munkanélküliségi adatok egyaránt erősítve pozitív képet vetettek az amerikai gazdaság stabilitására. Az optimizmust fokoztaa, hogy 14 hónapot követően a kiskereskedelmi forgalom először tudott emelkedni. Érdekesség, hogy már 0,1 %-os emelkedéstől is eufóriában tört ki a Wall Street, a gazdasági lapok pedig a kiskereskedelem megmeneküléséről cikkeztek.


Való igaz, hogy a jelek szerint a csökkenés egyelőre megállt, de abban minden elemző egyetért, hogy a kiskereskedelmi szektor kritikus állapotban van és a karácsonyi szezon előtt ez még mindig kevés.

A dollár nap eleji gyengesége erősítette a részvények szárnyalását, de a délután erősödés valamelyest a tőkepiacok lendületét is visszavetette.

A gazdaság erősödéséről szóló hírek és a gyengülő dollár erősítette az energiahordozók árát is. Az olaj ismét 70 dollár felé került, de a gáz, az üzemanyagok, a fűtőanyagok és az arany ára is emelkedett. 

A nap csalódása a Pepsi várakozáson aluli jelentése, amely az üdítőital gyártó árfolyamát közel 2 %-kal csökkentette.

A tengerentúli lakásvásárlások és hitelfelvételek motorját indíthatja be az a tény, hogy közel fél éves mélyponton tartózkodik a jelzáloghitel index.

Európában a Bank of England és az Európai Központi Bank kamatdöntésére vártak a legtöbben. A várakozásoknak megfelelően mindkét intézmény változatlanul hagyta kamatrátáját. 


Sólyom Sándor


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-02-08 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!