Gazdaság

Tovább élne a hazai bankmentő csomag

2009-10-09 08:29

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Egy szocialista javaslat alapján jövő év végéig nyitva maradna a banktámogató csomag, szakemberek szerint azonban erre a jövőben sem lesz kereslet.

Jövőre sem maradnának mentőöv nélkül a hazai hitelintézetek, egy - a 2010-es költségvetéshez benyújtott - szocialista módosító javaslat szerint jövő év végéig nyitva maradna a banktámogató csomag - olvasható a Népszabadság pénteki számában.

A bankok tőkeemelésére fordítható, az IMF-hitelmegállapodás részét képező 300 milliárd forintból eddig fel nem használt 270 milliárd az indoklás szerint "rugalmasan bővítheti a gazdasági válság leküzdésének eszköztárát" - írja a lap, hozzátéve: a változást az Európai Bizottságnak is jóvá kell hagynia, ezzel azonban valószínűleg nem lesz gond.

Banktámogató csomagra azonban jövőre sem lesz kereslet - idéz banki szakembereket a cikk. A bankoknak ugyan idén és jövőre összességében százmilliárd forintos nagyságrendű veszteséget okoznak azok a leírások és céltartalék-képzések, amelyekre rossz hiteleik miatt kényszerülnek, ez azonban érdemben nem befolyásolja tőkehelyzetüket.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-03-02 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!