Gazdaság

MÁV: "nincs ok pánikra"

2009-10-09 08:04

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Cáfolja azt az ellenzéki állítást a közlekedési tárca, mi szerint már eldőlt volna, hogy bezárják azt az észak-magyarországi vasútvonalat, melynek közös fejlesztéséről egy hónapja állapodott meg Robert Fico szlovák, és Bajnai Gordon magyar miniszterelnök. A Népszabadság ugyanakkor úgy tudja: az érintett szakasz rajta van a szakminisztérium 37-es "feketelistáján".

A közösségi közlekedés gondjai a KHEM álláspontja szerint jelentősen túlmutatnak a mellékvonalak kérdésén, azért úgy látják, önmagában vasúti vagy közúti forgalomszüneteltetéssel nem rendezhetők.

Úgy tudjuk, a szaktárca tervei messze meg is haladják ezt a hatósugarat. Az átalakítási elképzelések között az eszközhatékonysági javaslatok mellett az érintett cégek (MÁV, illetve Volán) működésének javítása, az ágazat finanszírozási helyzetének rendezése, illetve a tarifa- és kedvezményrendszer átalakítása is szerepel.

Információink szerint a jövő évi menetrendek kidolgozása során október végéig arról születhet döntés, hogy az egyes települések között milyen közlekedési közszolgáltatást rendel meg 2009-2010-ben a közlekedési minisztérium.

Különben a szaktárca szerint, még ha meg is szűntetnek egyes vasúti-, illetve autóbusz-járatokat (ez szinte biztosra vehető), sincs ok pánikra. Azt mondják, a várhatóan javuló költségvetési helyzetben „idővel” már a szakmailag indokolhatót meghaladó mértékű megrendelésre is lehetőség nyílhat. A KHEM ígéri: ahol van ma közösségi közlekedés, ott valamilyen formában a jövő évben is fennmarad.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-02-08 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!