Gazdaság

Önkéntes nyugdíjpénztárak: bővül a portfólióválaszték

2009-09-16 05:53

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Biztonságra vágynak az önkéntes nyugdíjpénztárak tagjai a tavalyi negatív hozamok láttán, így több kassza is bevezette a bankbetétekbe fektető pénzpiaci portfóliót, vagy tervezi annak bevezetését. Az önkéntes pénztárak is megégették magukat a válság kapcsán: a portfóliók többsége 2008-ban veszteséges lett, a tagok pedig elégedetlenek voltak.

Erre utal, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) adatai szerint 2008 harmadik negyedévének végén még több mint 1,4 millió tagja volt az önkéntes nyugdíjpénztáraknak, az idei első negyed végére azonban már csak 1,365 millió, és az első három hónap során több mint 40 ezren kértek a pénztáraktól járadékszolgáltatást.
A tagság egy részéről jól érzékelhető igény merült fel az iránt, hogy a vagyonkezelők ne a tőzsdén forgassák a pénzüket, hanem helyezzék inkább biztonságos és kiszámítható eszközökbe – az elmúlt hónapok akciós kamatait látva lehetőleg bankbetétbe. Az önkéntes nyugdíjpénztárak közül többen már léptek is ennek az igénynek a kielégítésére.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!