Gazdaság

Megmarad az állami hozzájárulás az innovációs alapban

2009-09-02 09:26

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A 2010. évi költségvetés tervezetében a kormány 20 milliárd forint befizetést irányoz elő az innovációs alapba - nyilatkozta Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter azt követően, hogy a kormány első olvasatban tárgyalt a jövő évi költségvetésről.

A Magyar Innovációs Szövetség és az innovációban kiemelten érintett több szakmai szervezet is a múlt héten tiltakozott az ellen, hogy információjuk szerint a kormány nem kíván befizetni az innováció alapba a 2010. évi költségvetésben.
Varga István hangsúlyozta: a kormány teljesíti az innovációs alappal kapcsolatos kötelezettségét, a költségvetési soron 20 milliárd forint állami befizetés jelenik meg.
Hozzátette: az innováció, kutatás-fejlesztés kiemelt fontosságú Magyarország számára, az innovációs alap kisebb hányadát teszi ki a rendelkezésre álló kutatás-fejlesztési forrásoknak. A kormány ösztönözni kívánja a szférát, hogy éljen az Új Magyarország Fejlesztési Terv gazdaságfejlesztési operatív programjában erre a célra rendelkezésre álló lehetőségekkel is.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-17 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!