Bulvár

Romagyilkosságok: egy támadás még mindig kilóg a sorból

2009-08-31 15:35

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A rendőrség a múlt héten azt közölte, hogy kilenc romák elleni támadással gyanúsítják a K. testvéreket, de szombaton az NNI vezetője már azt mondta, hogy csak nyolc bűncselekménnyel gyanúsítják őket. Az NNI szóvivője szerint nem vonták vissza a gyanúsítást egyetlen esetben sem, és elképzelhető, hogy tényleg meggyanúsítják őket a kilencedik támadással is.

"Az NNI továbbra is kilenc helyszínhez köthető bűncselekmény-sorozatban folytat nyomozást" - közölte az [origo] megkeresésére hétfőn a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője, Bartha László. Petőfi Attila, az NNI vezetője szombaton, a rendőri és roma vezetők találkozóján azt mondta, hogy a korábbi tájékoztatással ellentétben nem kilenc, hanem csak nyolc romák elleni támadással gyanúsítanak kettőt a letartóztatott férfiak közül.

A rendőrség augusztus 20-ra virradóra fogott el négy férfit, akiket a cigányok elleni támadássorozat elkövetésével vagy az abban való részvétellel gyanúsítanak. Az NNI múlt kedden, augusztus 25-én kiadott közleményében még kilenc támadást sorolt fel azzal, hogy az elfogott férfiak közül ketten megalapozottan gyanúsíthatók elkövetésükkel. Másnap, augusztus 26-án Bencze József országos rendőrfőkapitány a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában szintén arról beszélt, hogy kilenc támadással gyanúsítanak két embert, és kérdésre válaszolva közölte azt is, hogy a testvérpárról, K. Istvánról és K. Árpádról van szó.Az NNI szóvivője hétfőn megismételte Petőfi Attila szombati állítását, miszerint a két férfit eddig nyolc helyszínhez köthető bűncselekménnyel gyanúsították meg. „Ez nem azt jelenti, hogy a fentmaradó egy esettel nem fogjuk” - írta válaszában az [origo]-nak Bartha.

A szóvivő közölte, hogy gyanúsítást nem vontak vissza. Az NNI szerint tehát nem történt változás a gyanúsításokban, ami azt jelenti, hogy a korábbi tájékoztatás volt pontatlan. Ezt megerősítette az [origo]-nak K. Árpád kirendelt védője, Ruzsbaczky Nóra is. Az [origo] szerette volna megkérdezni a változás hátteréről K. István ügyvédjét is, de hétfő délelőtt nem tudtuk elérni telefonon.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-05 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!