Bulvár

Nyugdíjas rendőrök százezrekért

2009-08-31 10:44

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE rendor-szirena.jpg

540 nyugdíjast alkalmaz a rendőrség, van, aki több százezer forintot is hazavisz egy hónapban – írja a Népszabadság. A nyugdíj mellett foglalkoztatottak több mint egyharmadát fizikai munkakörben alkalmazzák (például: gondnokként, raktárosként, kazánfűtőként, szakmunkásként és takarítóként), de van, aki vezetőként százezereket keres.

 Ők korábban is ezt a munkát végezték, kisebb részben hivatásos állományúként, nagyobb részben közalkalmazottként. Javadalmazásuk a rájuk irányadó közalkalmazotti jogviszony, a képzettség és a besorolás alapján, átlagosan száz-százötvenezer forint.

Jövőre minimálbéren lesznek

A másik, nagyobb csoport alkalmazása az úgynevezett „civilesített” munkakörökhöz kapcsolódik (ilyen a gazdasági, humán, kiképzési, jogi, tájékoztatási terület), ahol szükséges a rendőri szakismeret, de a civil státusokra csak közalkalmazotti, illetve köztisztviselői munkakörbe lehet kinevezni munkaerőt, ezért itt elkerülhetetlen volt a területen dolgozók visszafoglalkoztatása. Ők átlagosan 150-200 ezer forintot keresnek - a nyugdíjukon felül. A legkisebb csoportba 25-30-an tartoznak. Jellemzően vezetői beosztásban dolgoznak, az előzőekben említett funkcionális területeken, s átlagosan 200-400 ezer forintos fizetést kapnak, szintén a korábban megállapított, magas nyugdíjuk mellett. Az említett összegek bruttó illetmények. Jövőre lép életbe az a törvénymódosítás, amely szerint a nyugdíj melletti jövedelemszerzés a minimálbérig terjedhet.

Forrás: Népszabadság/ FigyelőnetAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-10 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!