Gazdaság

Most még csak a megszorításokat érezzük - talán majd jövőre...

2009-08-30 06:34

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE bajnai2.jpg

A jövő évi büdzsének nyertese lesz az egész ország, bár minden érdekcsoportnak kell még majd egyet húznia a nadrágszíjon, hiszen a 2010-es költségvetés is még válságkezelő lesz – mondta Bajnai Gordon Gyöngyösön. Azokat az eredményeket, amiket az elmúlt öt hónapban elértünk, azokat megtartjuk, hogy azt a bizalmat, amit visszaszereztünk, tovább tudjuk építeni.

Ahhoz, hogy a munkahelyek és az otthonok ne kerüljenek veszélybe, Európa egyik legtakarékosabb költségvetése lesz a miénk jövőre a 3,8 százalékos hiánnyal - mondta a miniszterelnök a mátraaljai városban tett látogatása során.

A kormányfő azt ígérte, hogy a stabilizálás és a takarékosság mellett néhány irányban előbbre jutást is jelent majd a jövő évi büdzsé: több pénz jut majd a közbiztonságra, az egészségügyre és az alacsonyabb rendű utak fejlesztésére, valamint a munkahelyteremtésre. A tervek szerint jelentősen csökkentik az adókat. Ezzel kapcsolatban Bajnai Gordon példaként egy átlagos bérre vetítve elemezte a változásokat. Számításai szerint bruttó kétszázezer forintos kereset után a jövő évben nettó 188 ezer forinttal többet visz majd haza egy munkavállaló, mint az idén.

A miniszterelnök turizmusfejlesztést megtekintő körútja kapcsán Hajdú-Bihar megyéből érkezett Gyöngyösre, ahol a Mátra Múzeumba látogatott el. A kormányfő hangsúlyozta: megállapítható, hogy Gyöngyös a fejlesztések és támogatások nagy nyertese, hiszen számos területen – például az oktatás, a kultúra, a válallkozások –, profitált az állami és az uniós pénzekből.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-08 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!