Gazdaság

A kormány az önkormányzatoktól nem csak 120 milliárd forintot, hanem feladatokat is elvenne

2009-08-27 05:51

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE mesterhazy_attila.jpg

Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezetője tegnap azt nyilatkozta, hogy miközben az állam 120 milliárd forinttal csökkenteni az önkormányzatok támogatását, közben feladatokat is elvesz tőlük. Tudomásul kell vennünk, hogy a gazdasági visszaesés szomorú tényeként kevesebb bevétele van az államnak, ezért a GDP-arányosan 3,8 százalékos hiánycél tartása további intézkedéseket tesz szükségessé.

Elkészült egy több mint száz helyhatósági feladatot tartalmazó lista, amelyek helyi szintű elvégzése a jövőben valószínűleg nem lesz köztelező - a feladatokat vagy összevonják, vagy az állam veszi át -, konkrétumot azonban a frakcióvezető sem közölt, mondván: erről még tárgyal a kormány az önkormányzati szövetségekkel.

A MÁV állami támogatásának 40 milliárd forinttal való csökkentése kapcsán azt közölte: vasútvonalak megszüntetésére vonatkozó konkrét terve nincs a kormánynak, így az erről szóló sajtóhírek a politikus tudatos provokációnak minősítette. Hozzátette: egyelőre zajlanak az egyeztetések arról, honnan vonhatók el források a 40 ezer embert foglalkoztató társaságtól.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-17 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!