Gazdaság

Semmi nem késő, még az szja-bevallás is pótolható

2009-08-26 10:47

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A 2008. évi jövedelmek számbavételéről az szja-bevallás benyújtási határideje már régen lejárt. Az egyéni vállalkozóknak és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek 2009. február 25-ig, a magánszemélyeknek 2009. május 20-ig kellett bevallásaikat benyújtaniuk. Ezen utóbbi időpontig kellett az egyszerűsített bevallást választóknak is a kiküldött ajánlatokat visszaküldeniük.

Felhívják azok figyelmét, akik szja-bevallásaikat még nem nyújtották be, hogy minél hamarabb pótolják. A bevallások pótlására használható a 0853 sz. bevallási nyomtatvány, ami letölthető az APEH internetes honlapjáról www.apeh.hu és az ott található program segítségével egyben ki is tölthető, vagy a nyomtatvány az APEH igazgatóság ügyfélszolgálatain, papíralapon beszerezhető.
Azok, akik valamilyen rajtuk kívül álló ok miatt nem tudták határidőre elkészíteni a bevallást, a késedelemre okot adó körülmény megszűnését követő 15 napon belül pótolva a bevallásukat, és azzal egy időben igazolási kérelmet is előterjesztve mentesülhetnek a bevallási késedelem miatti mulasztási bírság alól. Az igazolási kérelemben meg kell jelölni a késedelem okát és csatolni kell a késedelmet igazoló iratokat.
A bevallási kötelezettség elmulasztása – de ki nem mentett késedelem esetén is – az adóhatóság mulasztási bírságot szabhat ki.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-17 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!