Gazdaság

A fővárosban olcsóbb az albérlet, vidéken stagnálnak az árak

2009-08-26 09:58

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Míg a fővárosban mintegy 5-20 százalékkal mérséklődtek az albérleti díjak tanévkezdésre tavalyhoz képest, addig a legtöbb vidéki egyetemi városban, így Debrecenben, Miskolcon, Győrött és Sopronban nem jellemző az árak csökkenése, derül ki az Otthon Centrum aktuális elemzéséből.

Budapesten a kereslet bővülése nem tartott lépést a kiadó ingatlanok számának növekedésével, így összességében érezhető a bérleti díjak csökkenése. Ez, területtől függően 5-20 százalék közé tehető; a magasabb presztízsű budai oldalon jelentősebb, áll az Otthon Centrum elemzésében.
Ugyanakkor az egyetemek közelében stabilak a bérleti díjak. Bár csökkent az arányuk, de a keresett, egyetemekhez közeli kerületekben (VIII., IX., XI.) még most sem ritka, hogy a – főleg vidéki – szülők inkább lakást vásárolnak gyermeküknek albérlet helyett. Lakásválasztásnál a közlekedés, a lakás elosztása, állapota, valamint a bérleti díj a döntő. Egyetemhez közel 60 ezer forint/hó alatt nem érdemes jó lakást keresni. A főbérlős megoldás pedig teljesen eltűnni látszik.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-17 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!