Gazdaság

Megszorítások 2010-ben is!

2009-08-26 09:02

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Összesen csaknem 230 milliárd forinttal kevesebb jut a tárcáknak jövőre a 2009-es költségvetési támogatáshoz képest. November végén szavazhat a parlament a jövő évi költségvetésről. A kormány jövő héten rendkívüli ülésen tárgyal a büdzséről. A megszorítások legnagyobb vesztese a szociális tárca lenne, amelynek 80 milliárddal kevesebbet szánna a kormány, míg a földművelési minisztériumnál csaknem 60 milliárdos elvonás várható.

A honvédelemre 45 milliárddal, oktatási és kulturális célokra 30 milliárddal kevesebb jutna jövőre. Lapértesülések szerint feszült a hangulat Oszkó Péter pénzügyminiszter és Katona Tamás államtitkár között, mert a tárcavezető további megtakarításokra is lehetőséget lát. Egyes hírek szerint a források csak jövő év tavaszáig, nyár elejéig tartanak ki, így jó esély van arra, hogy a következő kormánynak pótköltségvetést kell majd benyújtani.
 
Szombaton az MSZP-frakció vezetői, augusztus 31-én a képviselőcsoport, szeptember 1-én pedig első olvasatban a kormány tárgyalja a jövő évi büdzsét. Az Országgyűlésnek szeptember 11-én nyújtják be - olvasható a cikkben.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-17 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!