Gazdaság

Szeptember 11-én nyújthatják be a jövő évi költségvetést

2009-08-25 15:54

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE parlamentipatko.jpg

Szeptember 1-én, rendkívüli kormányülésen tárgyalja első olvasatban a 2010-es költségvetés tervezetét a kormány. A kabinet 9-én el is fogadná a büdzsét, amelyet 11-én a tervek szerint benyújt az Országgyűlésnek. Ezt hosszas és részletes egyeztetési folyamat előzi meg. Szerdán és csütörtökön hat munkacsoportban tárgyal a költségvetés tervezetéről az MSZP-frakció az illetékes minisztériumok képviselőivel.

A nyitott kérdések között szerepel az önkormányzati, az egészségügyi, az oktatási, a közlekedési és a foglalkoztatási fejezet. A két nap alatt nagyjából egyezségre kell jutni e területek jövő évi finanszírozásáról, hogy szombaton a frakcióvezetés, augusztus 31-én, hétfőn pedig a képviselőcsoport „rá is tudjon bólintani” a tervekre. Mindkét találkozón részt vesz a miniszterelnök. Bajnai Gordon kormányfő az SZDSZ-frakció vezetőivel és szakpolitikusaival is egyeztet a büdzséről.

Az eddigi egyeztetéseket követően a szocialisták úgy nyilatkoztak: a 2010-es költségvetés egyetlen száma van kőbe vésve, a 3,8 százalékos hiánycél, ennek kell mindent alárendelni. A Nemzetközi Valutaalapnak küldött szándéknyilatkozat emellett kormányvállalásként rögzíti az önkormányzati és a közösségi közlekedés forráselvonását. Ahhoz, hogy a vállalt hiányt a kabinet tartani tudja, a minisztériumoktól is kell forrásokat elvonni.

Az MSZP-s nyilatkozatok szerint a közbiztonságra és a munkahelyteremtésre viszont a jelenleginél több pénz jut jövőre. A tervek között szerepel, hogy az Út a munkához program forrásait is felülvizsgálják.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-11-30 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!