Gazdaság

2 milliárd forintra pályázhatnak a rászorulók

2009-08-24 23:15

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Már lehet pályázni az áramszolgáltatók extrabevételeire. Azok kérhetnek támogatást, akiknél már kikapcsolták a villanyt, vagy szociálisan rászorulók. Készpénzt senki nem kap, a támogatást a villanyszámlában írják jóvá. Összesen körülbelül 2 milliárd forintot osztanak szét alapítványokon, segélyszervezeteken keresztül.

Nem kap mindenki az áramszolgáltatók 5 milliárd forintnyi többletbevételéből, vagyis abból, amennyivel több pénzt fizettek a villanyért a fogyasztók. A többletbevétel nagyobb része a krízisalapba megy, a kisebb része, körülbelül 2 milliárd forint pedig alapítványokhoz, segélyszervezetekhez került. A támogatásra pályázni kell. Azok kérhetik, akiknél március végéig kikapcsolták a villanyt, és a családban az egy főre eső jövedelem kevesebb, mint 57 ezer forint. Mellettük pályázhatnak szociálisan rászorulók is, akik tartoznak, de még nem kapcsolták ki náluk az áramot, vagy rendesen fizették a villanyszámlát eddig is, de rendszeres szociális ellátást kapnak.

Készpénzben nem kap senki támogatást, hanem a számlán lévő mínuszokat írják jóvá. Aki elmaradt a villanyszámlával, az a segélyszervezettől a tartozás összegét, legfeljebb 150 ezer forintot kérhet. Akinek nincs tartozása, egy havi áramdíjat kaphat meg. A 2 milliárd forintból körülbelül 640 millió forintot az egyik legnagyobb áramszolgáltatónak, az E-Onnak kellett átutalnia civil szervezeteknek. Csak náluk a 2 és fél millió fogyasztóból körülbelül 10 ezernél kapcsolták már ki az áramot, mert több mint 3 hónapja nem fizettek.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-11-30 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!