Egészség

Az egészségmegőrzésért kampányoltak

2007-09-17 14:47

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE egeszsegnapszept.jpg

Betegség- keresés helyett inkább egészség- megőrzés – ez volt a mottója a miskolci egészségnapnak, amelyre nemcsak az időseket és a betegségekkel küzdőket, hanem a fiatalokat is várták. Az ingyenes szűrővizsgálatok mellett kulturális, sport és szórakoztató programokat is szerveztek. A rendezvényen kitüntették a kiemelkedően dolgozó miskolci egészségügyi dolgozókat is.

Az egészség megóvásának egyik legfontosabb eszköze a megelőzés – egyre többen, vallják ezt az elvet Magyarországon és Miskolcon is. A prevenció volt a célja az immár hagyományos városi egészségnapnak is, amelyen az érdeklődők ingyenesen vehettek részt a különböző szűrővizsgálatokon. Volt többek között orthopédiai, csontsűrűség, vércukor illetve hasi- és pajzsmirigy vizsgálat, tüdő és bőrdaganat-szűrés és vérnyomásmérés is.
A mostani egészségnapon azonban a szervezők szerint rendhagyó módon nem a szűréseké volt a főszerep, ezúttal ugyanis az egészséges életmód népszerűsítésére fektették a legnagyobb hangsúlyt. Azért hogy az egészségnapi vizsgálatok még csábítóbbak legyenek valamennyi korosztály számára, a szervezők olyan kísérőprogramokat is kitaláltak, amelyek elszórakoztatták a család többi tagját, amíg egyikük éppen valamilyen szűrésen vett részt. Volt ugrálóvár, falmászás, kosárlabda, íjászat, kerékpáros ügyességi verseny, táncos produkciók, és természetesen szűrővizsgálatok, vizitdíj nélkül.

petruskó

Képgaléria: http://mikom.hu/plugins/coppermine_menu/thumbnails.php?album=75


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-15 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!