Miskolc Steelers

Legfrissebb forgatókönyv: se ez, se az...?

2009-07-07 15:40

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE stellers-bajnoksag.jpg

Lassan szappanoperává dagad (fajul) a Div. II/III wild card meccs sztorija. Ami egyébként is bosszantó volna, hát még hogy a Steelers a „kutyakomédia” egyik – ártatlan és jóhiszemű – szereplője... Jelen állás szerint vagy lesz egy héten belül osztályozó jellegű mérkőzés a harmadosztály e hétvégi döntőjének vesztesével; vagy augusztusban lesz; vagy jövő februárban; vagy egyáltalán nem lesz. (Utóbbi esetben egy Wolverines - Cowboys 2 derbi léphet a helyébe.) Ennyi, ami „biztos”. Képzelheti az olvasó, mi minden bizonytalan.

Kezdjük a hétvége összefoglalóját azzal, ami tényleg tuti (mert ilyen is van a jelenkori hazai amerikaifutball-életben). A miskolciak csoportjából első helyen rájátszásba jutott dunaújvárosiak meg sem állnak a kategória döntőjéig, ehhez a veszprémieket kellett minimális ponton tartani, s a Gorillák nem is eresztették ki kezükből a kontrollt. (Ilymódon a Steelers továbbra is az egyetlen, amely 2009-ben néven nevezhető támadó teljesítményt tudott felmutatni a Duna-parti defense-zel szemben.)
A másik ágon a tavalyi nagy ellenfél, a Zalaegerszeg került a Divízió II-es fináléba, miután a Szolnok is kevésnek bizonyult a legyőzésükhöz. (A korrektség kedvéért itt is tegyük hozzá: ez 2008-ban, két meccsen, a Steelersnek sem sikerült.)
A másodosztály bajnoki címéért, az általa elnyerhető jövő évi első osztályú tagságért tehát a Gorillaz és a Predators csap majd össze, szombaton, július 11-én.
Ám térjünk vissza a bevezetőben említett anomáliákra. Mint ismeretes, a Miskolc Steelers, némiképp a sajátos bajnoki kiírásnak és csoportbeosztásoknak köszönhetően olyan helyen végzett az idei szezon alapszakaszában – mindössze néhány ponton múlt, hogy nem teljesen máshogy! –, ami nem csak rájátszást nem ért, de egy osztályozónak tekinthető wild card mérkőzés veszélyét és magával hozta, egy alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben. Ez a csapat, mint mára kiderült, a Jászberény Wolverines lehetne, amely vasárnap délután, lényegében egyenlőtlen küzdelemben, alul maradt az előzetesen is jóval esélyesebbnek tartott Újbuda Rebels elleni küzdelemben. Akik ismerik a jelen esztendőre vonatkozó bajnoki kiírást, tudják, hogy abban az áll: ennek a Div. III-as döntőnek a lejátszását követően nyolc napon belül, praktikusan tehát az előttünk álló héten (hétvégén) kellene/lehetne lebonyolítani a wild card partit.
Most már ismert a kihívásra jogosult vesztes személye, akit elnyert jogáról majd ezután kell, hogy értesítsen a szövetség, neki döntenie kell, él-e az újabb eséllyel, ezt hivatalosan bejelentenie, akkor értesíteni a másik felet, annak nyilatkozni, hogy kötélnek áll-e – és ekkor megszervezni a találkozót (a kihívó fél otthonában), biztosítani az anyagi fedezetet a vendégek odautazásához... Ugye, hogy elég meredeken hangzik a szűk időkorlát fényében?
Világos, hogy már az előző napokban (hetekben) felmerült, tolódhasson ki ez a dátum valamelyest – mondjuk, augusztus végéig. Addigra minden szervezés megtörténhet, a mai összecsapást is kiheveri az érintett résztvevő, sérültjei felgyógyulhatnak – igen ám, de ez meg a Steelersnek volna előnytelen, hiszen hirtelen nem július 11-12-ig, de újabb másfél hónapig kell(ene) edzésben tartania saját keretét! És a változtatás amúgy is ellentmond az eredeti versenyszabályzatnak.
Lehet, hogy a Steelers végül emiatt „megússza”? Kiradírozzák a miskolciak nevét a wild card sztoriból? Talán helyükre a Cowboys 2-é íratik? Nevezettek „tökutolsók” lettek a Div. II-ben, „egyenes ágon” zuhannának egy osztállyal lejjebb; biztos örülnének, ha kapnának egy nem várt esélyt. A jászberényiek pedig egy (az Acélosoknál) gyengébbre taksált riválist a sorsdöntő derbire. A miskolciak pedig, egy kudarcot jelentő szezon végeztével, végre mehetnének nyaralni...

www.miskolcsteelers.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!