Közgyűlés

A színház is jól jár a Vodafone központtal

2009-06-30 11:51

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE vodafonekozpont_dolgozo.jpg

Ahogy arról már korábban beszámoltunk a Vodafone Magyarország Zrt. Miskolcon 300 fő részére állást biztosító nemzetközi ügyfélszolgálati központot hozott létre, melynek székhelye a Machropolisz épülete. Ehhez szüksége van a cégnek egy adó-vevő berendezésre is, amely a vizsgálatok szerint a legjobb helyen a színház tetején lenne.

Az ügyfélszolgálat kiépítéséhez Miskolc belvárosának lefedettsége érdekében bázisállomás (kisteljesítményű adó-vevő berendezés, melynek összetevői: panelantennák, mikrohullámú antennák, rádiótechnikai berendezések, kábelezések) létrehozása szükséges. A Vodafone Zrt. ennek érdekében több bemérést végzett, melynek során megállapították, hogy bázisállomás kialakítására a Miskolci Nemzeti Színház tetőszerkezete a legalkalmasabb, mert a Machropoliszban kialakítandó nemzetközi ügyfélszolgálattal így tudják a legjobb vételi viszonyokat kialakítani. A Vodafone Zrt. jelezte a Miskolci Nemzeti Színház felé azt, hogy a tetőszerkezeten bázisállomást alakítanának ki, s ezért komoly bérleti díjat fizetnének. Azonban a bázisállomás létrehozása csak akkor rentábilis, ha hosszabb távú – minimum 10 évre szóló – bérleti szerződést tudnak kötni. Mivel a színház épülete száz százalékban önkormányzati tulajdonú, a tervezett szerződés pedig több, mint öt évre szól, így a közgyűlés elé kellett terjeszteni a témát, mely a június 25-i ülésen meg is történt.
 
A tervezet szerint 2019. december 31-ig jönne létre bérleti szerződés, mely a határozott időtartamot követően további 7 év és 6 hónappal automatikusan meghosszabbodna, kivéve, ha a Vodafone Zrt. a folyamatban lévő időszak utolsó napja előtt legalább 180 nappal írásban bejelenti, hogy azt nem kívánja meghosszabbítani. A bérleti díj kérdésében a Kulturális és Vendégforgalmi Osztály, a Miskolci Nemzeti Színház és a Vodafone Zrt. képviselői megbeszélést tartottak, melyen évi 2.000.000,- Ft + ÁFA összegű bérleti díj került kialakításra. Ennek összege a KSH által hivatalosan közzétett tárgyévet megelőző évre vonatkozó fogyasztói árindex mértékével megemelhető minden tárgyév január 1-jével.
 
A Miskolci Nemzeti Színház műemlék épület, ezért a Közgyűlés csak a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal engedélye birtokában hozhat döntést. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, a Vodafone Zrt. és a Miskolci Nemzeti Színház munkatársai több alkalommal bejárást tartottak. Ennek eredményeként a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal jegyzőkönyvben foglalta össze álláspontját arról, hogy milyen feltételek mellett valósítható meg a bázisállomás létrehozása (pl. csak az óratorony belső részében, illetve csak a lapostetős részen lehet antennákat elhelyezni). A Vodafone Zrt.-nek részletes műszaki terveket kell benyújtania a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalhoz az engedélyezéshez.
A grémium rábólintott a szerződés megkötésére, melynek praktikus következményei is lehetnek. A bérleti díj ugyanis olyan jelentős – hosszabb távra szóló – bevételi forrást jelenthet a színháznak, mellyel rendszeresen kalkulálhat. A befolyó bérleti díjból megoldható lenne például – az előterjesztés szerint – a Nyári Színház tetőszerkezetének felújítása, ugyanis a legutóbbi műszaki bejárás rámutatott arra, hogy ezen játszóhely sürgős rekonstrukciót igényel.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!