Miskolc Steelers

Hűtőgép- vagy téglagyár?

2009-06-29 13:48

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE steelers0425.png

Merthogy az érintett két városról, illetve településrészről ezekre asszociál elsőként az ember: Jászberényről és Újbudáról van szó. (Noha a legendás téglagyár valójában óbudai volt.) De félre az üres és tévútra vivő képzelgést, a tét sokkal komolyabb: ki lesz a Miskolc Steelers ellenfele két-három héten belül.

Mint ismeretes, a Steelers olyan pozícióban zárta a másodosztályú bajnokság alapszakaszát, három héttel ezelőtt, amely még tartogathat folytatást, dacára, hogy a várt rájátszástól messze elmaradt az idén kevésbé „acélos” borsodi gárda. Az idei, három osztályban folyó versenysorozatot ugyanis úgy találták ki a szövetség, avagy a liga illetékesei, hogy a harmadik divízió döntőjének vesztese sem kell, hogy lemondjon a feljebb lépés lehetőségéről (amit a finálé győztese természetesen automatikusan elnyer), hanem úgynevezett Wild card mérkőzésre kihívhatja a Div. II megfelelő helyén végzett csapatát. Jelen esetben a Steelerst. És: kihívhatja – ha akarja.
Nos, jelen pillanatig utóbbi tárgyában csak találgatni lehetett, most azonban már felelősséggel kalkulálni is. Eldőlt ugyanis az említett Div. III-as derbi párosítása, tehát az erőviszonyok is adottak, és a két fél részéről a szándék is megtippelhető: aki július 5-én vesztesen hagyja el pályát, szinte biztosra vehetően életben tartja még reményeit a 2010-es másodosztályú indulásra. Azaz: kihívja a Miskolcot.
A magunk mögött hagyott hétvégén eldőlt, ez a Jászberény vagy az Újbuda lehet, előbbi Wolverines vagy utóbbi Rebels elnevezésű csapata. Ilymódon túlhaladottnak bizonyult legutóbbi okoskodásunk végkicsengése, miszerint könnyen előfordulhat, hogy valamikor július második hetében „Titans” aláírású meghívót kézbesít majd a posta Miskolcra - hát azt biztosan nem fog. A feladó tehát vagy az egykor hűtőgépgyáráról ismert alföldi város, vagy a napjainkban dinamikusan váltózó dél-budai kerület csapata lesz. Mit mondjunk, egyik sem ígérkezik könnyű ellenfélnek, sőt...
A legutóbbi szombat és vasárnap eredményeit így alakultak:
Div. III. rájátszás, bajnoki elődöntő:
Jászberény Wolverines - Budapest Titans 2: 32-16
Újbuda Rebels – Budapest Wolves 2: 61-10
Akárhogy is, az Acélosok készülnek, várják a kihívást, ami értelemszerűen csak a fenti finálét követően fogalmazódhat meg egyik vagy másik klubnál. A szabályok szerint a július 5-ét követő 8 napon belül kell lezajlania a Wild card meccsnek. Ergó, gyakorlatilag a július 11-12-i hétvégén. Méghozzá a kihívó fél otthonában, és az ellenfél ezzel (az utazással) kapcsolatos költségeit a házigazdák kell hogy állják. Ami, lévén százezres nagyságrendű kiadás, sokakban felveti a kételyt, hogy talán a harmadosztályú második majd nem él a lehetőséggel – ám állítólag egyik lehetséges delikvens sem erre készül, hanem épp ellenkezőleg, tehát szükség esetén arra, hogy a Steelersen keresztül jusson a hőn áhított második ligába.

www.miskolcsteelers.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!