Közgyűlés

MISKOLCI KÖZGYŰLÉS – JÚNIUS 25.

2009-06-24 17:27

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE avasaluljaro1.jpg

Önálló képviselői indítvány is kerül a holnapi, Miskolc városi közgyűlés elé. Dr. Varga Zoltán arra tesz javaslatot, hogy Miskolc Avas városrészben, a Fényi Gyula téren a jelzőlámpa kialakítása miatt a megszűnő aluljáró hasznosításra kerüljön, méghozzá kulturális és sport célokra.

Miskolc Avas Városrészben a Fényi Gyula téren a lakótelep kialakulása óta aluljáró rendszer lett kialakítva. A megépítése óta az aluljárónak lakossági elfogadottsága nincs, használata minimális – áll az előterjesztésben.
Ez a terület közbiztonsági szempontból fokozottan veszélyes része a lakótelepnek, minden erőfeszítés ellenére a rongálások nem szűntek meg. Ugyanakkor a gyalogos közlekedés a csomópontban igen jelentős és a lakosság a balesetveszélyre nem gondolva folyamatosan a felszíni közlekedést, átjárást választotta. Az aluljáró akadálymentesítése műszakilag nem lehetséges, illetve aránytalanul nagy ráfordítást igényelne.
Mindezek alapján Miskolc Város Közgyűlése a költségvetésben forrást biztosított forgalomirányító lámpás felszíni gyalogos közlekedés kialakítására. Ez a döntés egybeesett a lakosság és a térségben közlekedő autós társadalom igényével is. A közlekedési csomópontot már kialakították - igaz a lámpák még nem működnek. A szabályozott felszíni közlekedés megvalósulásával, dr. Varga Zoltán szerint az aluljárót érintő már említett kockázati tényezők jelentősen megnőnek.

avasaluljaro2.jpg
Maga az aluljáró viszont jelentős fedett belterülettel rendelkezik ahol évszaktól független kulturális és sport rendezvények megtartására nyílhat lehetőség.
Ezért javasolja, hogy Miskolc Város közgyűlése további hasznosításra és kezelésbe az aluljáró területét az Avasi Kulturális és Sport Egyesületnek adja át. A terület biztonságos elhatárolásához a lépcsőlejáratoknál zárható ajtók kialakítása szükséges, melynek elvégzésére a képviselő a Miskolci Városgazda Kft. megbízására tesz javaslatot.
A szükséges munkák elvégzése külön költségvetési hozzájárulást az előterjesztés szerint nem igényel, fedezetéül a 8-as számú választókerület beruházási forrásai fedezetet biztosítanak.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!