Közgyűlés

MISKOLCI KÖZGYŰLÉS - JÚNIUS 25.

2009-06-24 17:13

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE europater.jpg

Két belvárosi terület fejlesztésésről, értékesítéséről is tárgyal júniusban a miskolci közgyűlés. A Széchenyi u. 14. valamint a 16. szám mögötti épület lezárását adó, annak déli végén kialakítható telket a MIK Zrt. exkluzív megjelenésű iroda–üzlet–lakóépület építésére kívánja hasznosítani, alkalmazkodva a műemlékileg védett környezethez.

A Széchenyi u. 14-16-18. számú épületek és a Művészetek Háza mögötti terület intenzív fejlesztése az elmúlt években fejeződött be. A területen magántőkéből társasház épült, egy privát befektetővel közösen a Régió Park Kft. térszint alatti parkolót épített, s szintén a Régió Park fejezte be az ingatlanfejlesztést, a köztér (Európa tér) kialakításával.

A szakemberek már az említett fejlesztések tervezésekor gondoltak arra, hogy a későbbiekben, a foghíjak és épületvégek lehetséges, illetve szükség szerinti lezárásával befejeződhessen a tér fejlesztése. A MIK Zrt. szakemberei elkészítették a két érintett terület (a Széchenyi u. 14. szám mögötti mintegy 98 négyzetméter alapterületű foghíj, valamint a 16. szám mögötti épület lezárását adó, annak déli végén kialakítható mintegy 261 négyzetméter alapterületű telek) ingatlan vagyonértékelését.

Ennek eredményeként a tér nyugati oldalhatárán álló 98 négyzetméteres területet bruttó 12 millió-, az északi határon álló 261 négyzetméteres területet pedig 38 millió forintra értékelték. A MIK Zrt. beruházási programterve mindkét fejlesztésre szánt területet exkluzív megjelenésű iroda–üzlet–lakóépület építésére kívánja hasznosítani - alkalmazkodva a műemlékileg védett környezethez - amennyiben a közgyűlés is elfogadja az érintett területek fejlesztési kötelezettséggel történő értékesítését.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-12 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!