Közgyűlés

MISKOLCI KÖZGYŰLÉS – JÚNIUS 25.

2009-06-23 17:35

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE lillafuredi_vizeses.jpg

A Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata 2003-tól végzi a Miskolc-Lillafüreden található függőkertek megtámasztó támfalszakaszainak megerősítési munkáit. Egy évvel ezelőtt elkezdődtek a vízesés előtti falszakaszok megerősítési munkái. A rekonstrukciós munkák ebben az évben is folytatódnak, de az utolsó ellenőrzéskor a szakemberek tapasztalták, hogy a vízesés előtti tartó falszakasz - a vízesés vízhozamának megnövekedése következtében - beomlott a patakmederbe.

A beomlás következtében 105 négyzetméternyi falszakasz szakad le. A területet azonnal lezárták, de a függőkert látogatói fokozott balesetveszélynek vannak kitéve az omlás bekövetkezése óta.
 
Egy hónappal ezelőtt -az előírásoknak megfelelően- az miskolci önkormányzat tájékoztatta a hatóságokat a Szinva-vízesés előtti partfal beomlásáról. Mivel létezik egy pince és partfalomlás veszély elhárítására egy úgynevezett vis maior pályázati alap, így az önkormányzat ennek segítségével kívánja a veszélyhelyzetet elhárítani. Ez azt jelentené, hogy a költségek 70 százalékát biztosítaná az alap a pályázat alapján. Szakértői felmérések szerint a lillafüredi vízesés előtti partfal további omlásának megakadályozása 15 millió forintba kerülne. Tehát az önkormányzatnak 4,5 millió forint önrészt kellene állnia. Ennek a költségvetésből való megítélése szükséges a csütörtöki képviselő testület részéről, ha a város meg akarja pályázni a fennmaradó 70 százalékot.
Várhatóan a képviselők nem gördítenek akadályt ennek az összegnek a megszavazása elé, hiszen egy olyan turista látványosság környezetének rendezéséről van szó, amelynek hasznossága aligha kifejezhető pénzben. Meg egyébként is azz ide érkezők, évente ennek a többszörösét ˝hagyják˝ itt.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!