Közgyűlés

MISKOLCI KÖZGYŰLÉS - JÚNIUS 25.

2009-06-16 10:30

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE miskolccimer.jpg

Miskolc város Közgyűlésének következő ülését június 25-én tartják. A képviselőtestület – több más előterjesztés mellett – arról is dönt, hogy létrejöhessen-e a Selyemréti városrészben településrészi önkormányzat.

A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 28. §-a alapján a képviselő-testület – szervezeti és működési szabályzatában – településrészi önkormányzatot hozhat létre. Ennek megfelelően a Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ) foglalja magába Miskolc Megyei Jogú Város településrészi önkormányzatait. Tekintettel arra, hogy új településrészi önkormányzat létrehozására merült fel igény, a SZMSZ-t ennek megfelelően módosítani kell – áll az anyag előterjesztésében.
A létrehozandó Selyemrét településrészi önkormányzat területe az 1. számú választókerülethez igazodik. Az előterjesztés szerint azt új részönkormányzat létrehozása segíti az önkormányzat működését, és az egyes feladatok helyi ellátását. Létrehozásával lehetővé válik az egyes – kifejezetten az ebben a településrészen felmerülő – speciális feladatok ellátása, illetve a létrehozást követően a településrész pályázatokon vehet részt.
Az előterjesztés a településrészi önkormányzat elnökét és tagjait az alábbiak szerint határozza meg: Tagjainak száma: 6 fő. Elnök: Kovács Józsefné. Tagok: Lenártek András, Rózsahegyi Zsuzsanna, Dudás Józsefné, Szabó Krisztián, Balog Attila.
A működéséhez szükséges fedezetet a 2009. évi költségvetésének általános tartaléka terhére időarányosan biztosítanák, az előirányzatok rendezésére pedig a költségvetés korrekciója keretében kerülne sor.
A részönkormányzat létrehozásáról tehát jövő héten csütörtökön dönt a grémium.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-03-07 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!