Külföld

Nyolchónapos gyereket fertőzött meg a H1N1 Szlovákiában

2009-05-29 17:20

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Egy nyolc és fél hónapos gyermek kapta el az új vírus kiváltotta influenzát Szlovákiában. A gyermek annak a 37 éves szlovák férfinak a fia, akinél a H1N1 vírust csütörtökön diagnosztizálták az egészségügyi hatóságok. A gyerek anyjánál a tesztek ismételten negatív eredménnyel végződtek.

A család az Egyesült Államokból tért vissza Pozsonyba. Szlovákiában eddig ezek az első regisztrált új típusú influenzás esetek.  A férfit és fiát egy pozsonyi kórházban tartják megfigyelés alatt. Rovny szerint a férfi állapota kielégítő, s három-négy nap múlva hazaengedik, ha nem jön semmi közbe. A betegekkel együtt a repülőgépen további hat szlovák állampolgár utazott. Mindnyájuknak azt ajánlották, hogy problémák esetén forduljanak orvoshoz.
 
Az új vírus okozta influenza Szlovákiában röviddel azután jelent meg, hogy Csehországban megbetegedett egy pilóta, aki New Yorkból tért vissza Prágába. Michael Vít, Csehország tiszti főorvosa szerint a 29 éves fiatalember a Cseh Légitársaság (CSA) pilótája, s állapota nem súlyos. A pilóta néhány napig házi karanténban volt, de pénteken az orvosok engedélyezték szabad mozgását, gyógyultnak minősítették. 
A veszélyes vírus áprilisban Mexikóban bukkant fel, azóta 43 ország jelzett megbetegedéseket. Az Egészségügyi Világszervezet jelenleg mintegy 13 ezer beteget tart nyilván. A betegség következtében mintegy százan haltak meg. Hatásos oltóanyag a H1N1 vírus ellen egyelőre nincs.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!