Külföld

Kassai vendégeskedés

2009-05-15 15:41

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Május 12-én a miskolci városi és megyei nyugdíjas képviselet küldöttsége a Kassa-Óvárosi Nyugdíjas Szervezet meghívására egy szép és élményekben gazdag napot töltött a szlovákiai testvérvárosban.

A vonattal érkező miskolciakat Básti Ernő, óvárosi alpolgármester és Gyuris Vladimir, a nyugdíjas szervezet elnöke fogadta, s kísérte el a talákozó színhelyére, az óvárosi házasságkötő terembe. Ott az óvárosi polgármester, Lubomir Grega és Jan Forgac jegyző adott fogadást a tiszteletükre. A polgármester üdvözlő beszédében szólt a helyi önkormányzat nyugdíjasokat támogató tevékenységéről, s üdvözölte a két város nyugdíjasainak ezt a másoknak is példaként szolgálható kapcsolatát. Válaszbeszédében Kovács István, a miskolci képviselet alelnöke fejezte ki örömét az együttműködési szerződés miskolci aláírását követően létrejött viszontlátogatás felett, s reményét a folytatás iránt.
A látogatás városnézéssel folytatódott. Ennek során a miskolciak tisztelegtek II. Rákóczi Ferenc és családja sírboltja előtt a Kassai Dóm altemplomában, majd megtekintették a Rodostó-házban berendezett Rákóczi-kiállítást. Nagyon szép és példásan installált anyagot gyűjtöttek itt egybe a kassaiak, akik gondos, jó gazdái e közös történelmi hagyománynak. Megnézték Márai Sándor, a varos író szülötte szobrát is a Márai-ház szomszédságában. A Városi Fedett Uszoda éttermében elfogyasztott ebéd után a kassaiak klubházában a két szervezet tagjainak kötetlen, családias együttlétével fejeződött be a miskolciak kassai vendégeskedése.

Papp Lajos


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-03-07 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!