Külföld

Magyar katonákra támadtak

2009-05-09 17:49

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE katona-afganisztan.jpg

Magyar katonákra támadtak. Lesből támadtak az egységre, amely viszonozta a tüzet. A konvojban utazó 15-20 fős rutinjárőr a heves esőzések utáni útviszonyokat vizsgálta Baglán tartományban - tudta meg a Népszabadság. A magyar felügyelet alá tartozó területen egyre aggasztóbb a biztonsági helyzet. 

2009. május 9-én a Magyar Honvédség afganisztáni Tartományi Újjáépítési Csoport (PRT) egyik összekötő csoportja, felelősségi területén útvonal-felderítő járőrfeladatot hajtott végre. Magyar idő szerint 9.30 órakor Pul-i Kumritól északra 40 kilométerre, kézifegyverekkel felszerelt ellenállók lesállásból rájuk támadtak - tudatta közleményben a Honvédelmi Minisztérium.
A járőr viszonozta a tüzet, a támadást visszaverte, majd visszavonult a táborba. A magyar katonák az előírásoknak megfelelően jártak el. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett. Az állomány biztonságban van.
A több gépkocsiból álló konvojban utazó 15-20 fős rutinjárőr a heves esőzések utáni útviszonyokat vizsgálta Baglán tartományban. 
 Baglánban egyre aggasztóbb a biztonsági helyzet. A magyar felügyelet alá tartozó tartományban több halálos incidens is történt a közelmúltban. A minap Dahana-i-Ghuri járás kormányzóját likvidálták, egy héttel ezelőtt pedig Burka körzet egyik kormányzati épülete elleni roham hagyott maga után halálos áldozatokat. Az afganisztáni elnökválasztás közeledtével lehet számítani arra, hogy gyakoribbá válnak az ehhez hasonló támadások.

Forrás: NépszabadságAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-02-25 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!