Környezet

A Bay-Logi lett „2009. legzöldebb irodája”

2009-04-28 15:58

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE baylogizold.png

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért 1999. óta minden évben megrendezi a Zöld Iroda versenyét a hazai cégek és szervezetek számára. Ennek keretében, a több mint ötven főt foglalkoztató nonprofit irodák közül „2009 Legzöldebb Irodája” címet a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány Logisztikai és Gyártástechnikai Intézete nyerte el.

A Zöld Iroda Versenybe idén bekapcsolódó 35 pályázónak február és március hónap állt rendelkezésére, hogy irodájukat környezeti szempontok szerint alakítsák át. A verseny kezdetén műhelymunka keretében a legfontosabb irodazöldítéssel kapcsolatos kérdéseket vitatták meg a résztvevők, mint például energia- és irodaszer-felhasználás, szelektív hulladékgyűjtés, környezettudatos irodai működés. A KÖVET szakértői ennek során további ötleteket adtak a környezetbarát megoldások bevezetéséhez, áprilisban pedig helyszíni bejárással ellenőrizték a megvalósult intézkedéseket, akcióterveket.
„A négy kategóriában versenyző szervezetek közül kiválasztották azokat, amelyek az alapállapothoz képest a legtöbbet fejlődtek, illetve azokat, amelyek leginkább megfeleltek a zöld iroda kritériumainak” – mondta Besenyei Mónika, a Zöld Iroda Program vezetője. Így a versenyen nyolc kategóriában hirdettek győztest, emellett kreativitás, kommunikációs és legjobb munkahelyi környezet különdíjakat is átadtak.
A díjátadásra a Zöld Iroda Kiállításon került sor, ahol a Bay-Logi képviseletében Lenkeyné Dr. Biró Gyöngyvér intézeti igazgató vehette át a díjat Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi minisztertől, Tóth Gergely KÖVET főtitkártól, valamint a főtámogató Schneider Electric Zrt. ügyvezető igazgatójától, Stefan Nordenfors-tól.
„A BAY-LOGI-ban a munkahelyi viszonyok - beleértve az irodai környezetet is – környezetbaráttá formálása nem új keletű folyamat, amit az intézet Környezetmenedzsment és Logisztikai Osztályának kezdeményezésére már néhány évvel ezelőtt elkezdtünk. Ennek a folyamatnak egy új állomását jelentette ez a verseny, amelyben nagy örömünkre a legmagasabb elismerést ítélték nekünk az eddig elért eredményeinkért” – mondta el az intézet igazgatója.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-18 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!