Külföld

Sertésinfluenza: 4-es fokozatú a riasztás!

2009-04-28 06:08

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Egy fokozattal emelte - hármasról négyesre - a sertésinfluenza veszélyének súlyosságát jelző riasztási szintet az Egészségügyi Világszervezet, a WHO. "Egy olyan korban, amikor az emberek repülőgéppel nagyon gyorsan utaznak szerte a világban, nincs olyan térség, ahova a vírus ne juthatna el" - mondta Fukuda Keidzsi, a WHO egészségügy-biztonsági kérdésekben illetékes főigazgató-helyettese, aki felszólította a világ országait, hogy fokozottan készüljenek. Hozzátette azonban, hogy a határok lezárása és utazási korlátozások bevezetése jelen pillanatban nem lenne helyes döntés. Hangsúlyozta azt is, hogy jelenleg nem tekintik elkerülhetetlennek a világjárvány kitörését.

A négyes fokozat azt jelenti, hogy egy új vírus által okozott, emberről emberre terjedő megbetegedés bukkant fel, amely képes közösségi szinten járványt előidézni, és a világméretű járvány kockázata jelentősen megnövekedett, de kitörése még egyáltalán nem biztos. 

Utoljára 1968-ban volt világméretű influenzajárvány, a hongkongi influenza mintegy egymillió embert ölt meg szerte a világon.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-03-07 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!