Miskolc Steelers

Vereséggel kezdtek

2009-04-26 18:33

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE steelers0425.png

Jó időben, nézőkben, bíztatásban és lelkesedésben nem volt hiány szombat délután a népkerti Speedway Arénában, ahol a Miskolc Steelers amerikaifutball csapat megkezdte bajnoki szereplését az alapszakaszban a Dúnaújváros Gorillaz ellen. Mindez azonban ezúttal kevésnek bizonyult, a Gorillák hengereltek, és végül 7-27 arányban múlták felül a hazaiakat.

Az előjelek persze nem voltak bíztatóak, hiszen a dunaújvárosiak már túl vannak egy körön, ahol valósággal legázolták az Újpest Bulldogs csapatát 34-0 arányban. A miskolciak vezetőedzője, Harda Attila pedig a mérkőzés előtt elmondta, nem a legerősebb felállásban fognak nekivágni az idei bajnokságnak. Ennek egyik oka, hogy sok a sérült az acélosok között, a másik pedig, hogy kulcsjátékosukat, a korábbi irányítót Joe Selmsert „elvesztették”, miután az amerikai Nigériába szerződött. Helyét két fiatal tölti be, akik a vezetőedző szerint a bajnokság végére érhetnek be igazán.
Mindez érezhető is volt a szombati mérkőzésen. A gorillák középen erőből meneteltek végig, és szerezték meg az első touchdownt, illetve az extra pontot is begyűjtötték hozzá. Az acélosok rövid passzokkal kooperálva láthatóan megzavarták az erőjátékra koncentráló dunaújvárosiakat, és ők is begyűjtötték a hét pontot. Félidőnél mégis 7-14-es állással fordultak a csapatok, vagyis a vendégeknél volt az előny. Ez az állás még egyáltalán nem volt rossz előjel, hiszen egy évvel ezelőtt ugyanígy kezdtek a csapatok, és innen fordított a Steelers. Ami azonban sikerült tavaly, az most nem jött össze.
Két hibát is vétettek a miskolciak, ami eldöntötte a mérkőzést. Először a gorillaz bal szélsője fordult le a labdával egy trükkös játék után és jó negyvenöt yardos futással ért be a hazaiak gólterületére, „állva hagyva” a komplett védelmet, majd a Steelers támadásánál, egy nagyon pontatlan passz után a saját huszonöt yardosuknál adták el a hazaiak a labdát, amivel a bal szélen ismét csak begyalogolt a Gorillaz. Az utolsó öt percben már kissé lelkesedésüket vesztve, és enerváltan próbált menni előre a miskolci csapat, míg a dunaújvárosiak körömszakadtáig védekeztek.
A Miskolc Steelers jövő hétvégén Újpesten javíthat, míg a Dunaújváros hátradőlve pihenhet rá a két győzelemre. Azt követően május 16-án Miskolcon fogadja a Steelers a Bulldogsot, majd az alapszakaszt június 6-án Dunaújvárosban fejezi be.
 
Fotók:m.png


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-05-29 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!