Külföld

Mégsem szakad a szlovákiai magyar párt?

2009-04-25 05:07

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Bugár Béla, az MKP volt elnöke és a vele együtt kilépő képviselők hajlandók tárgyalni az új, Csáky Pál-féle vezetéssel. árgyalásokkal kívánja megoldani a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjában (MKP) kialakult vitát a párt elnöksége és a parlamenti frakcióból kilépett három képviselő. A felek ebben pénteken egyeztek meg. "Megegyeztünk, hogy a tárgyalásokat folytatjuk. Néhányan csak most értették meg kifogásainkat" - mondta a találkozó után Bugár Béla volt pártelnök, aki Gál Gáborral és A. Nagy Lászlóval együtt a hét közepén jelentette be, hogy elhagyja az MKP parlamenti frakcióját, mert nem ért egyet a mostani pártvezetés stílusával.

A kilépők önkényeskedéssel, nem demokratikus módszerekkel és hazugsággal vádolták a pártelnököt, s legközelebbi munkatársait. Csáky Pál elnök válaszul tárgyalásokat ajánlott fel. "Az elnökség minden tagja arra kérte őket, hogy térjenek vissza a frakcióba. Én személyesen azt mondtam, hogy a (parlamenti) klub ajtaja nyitva áll előttük" - szögezte le Duray. 

Bugár Béla az MKP megalakulásától kezdve (1998) kilenc éven át állt a párt élén, de a 2007-es elnökválasztáson meglepetésre alulmaradt Csáky Pállal szemben. Nyílt titok, hogy az MKP mai vezetése és Bugár Béla között hosszú ideje viták és konfliktusok vannak. 
 

Előzmények:m.png
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-03-07 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!