Külföld

Nem nyomoznak a vereckei rongálás ügyében

2009-04-12 16:31

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A rendőrség beszüntette a nyomozást a Vereckei-hágón álló honfoglalási emlékmű megrongálásának ügyében, mert az … jogilag nem is létezik. Pavlo Konovenko megyei rendőrkapitány negyedév-záró sajtóértekezletén sok egyéb mellett kitért a vereckei magyar honfoglalási emlékmű és az ungvári Petőfi-szobor megrongálásának ügyére is.

Petőfi Sándor ungvári szobrának március 15-ére virradóan történt festékkel való leöntése kapcsán elmondta, hogy egyelőre nem bukkantak a tettesek nyomára. Hozzáfűzte, hogy rövidesen az ilyen emlékművek közelében térfigyelő kamerákat szerelnek fel, s megerősítik a rendőri jelenlétet.

A Vereckei-hágón álló magyar honfoglalási emlékmű március elei megrongálásával, magyarellenes szövegekkel és horogkeresztekkel való összemázolásával kapcsolatban viszont elmondta, hogy be kellett szüntetniük a nyomozást, mivel kiderült: az emlékjel jogilag tulajdonképpen nem is létezik: nincs rá hivatalos engedély, nem került bejegyzésre, nincs gazdája és semmilyen történelmi értéket nem képvisel. Ebből kifolyólag megrongálása még csak kihágásnak sem minősül.

Ahonfoglalási emlékmű felavatására tavaly júliusban került sor Oleg Havasi megyei kormányzó, Bársony András magyar nagykövet és Dmitro Tkacs, Ukrajna budapesti nagykövetének, továbbá az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség számos vezetőjének jelenlétében…

Előzmények:m.png Munkacsoport segíti a vereckei emlékmű létrehozását


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-03-03 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!