Múzsa (kulturális magazin)

 
Adásba kerül:  
Szerkesztő:  
Videotárban: 986 db. videó található  

2007-06-15 18:30
Péntek
Múzsa (kulturális magazin )
bulletBábszínházi jubileum bulletMáger Ágnes kedvenc tárgyai bulletOperafesztivál-nyitókoncert
megnézem a teljes műsort
  bulletBábszínházi jubileum
Jó estét kívánok! Köszöntöm kedves nézőinket a Miskolc+Párizs Nemzetközi Operafesztivál idején, hiszen a következő több mint egy hetet ez az esemény befolyásolja az életünkben itt Miskolcon. Akár szeretjük a műfajt akár nem, nem tudjuk kikerülni és n... (a9128 ::feltöltve: 2009-07-30 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletMáger Ágnes kedvenc tárgyai
Szívünkhöz nőnek a tárgyaink – mindannyiunknak vannak olyan tárgyai, amelyeket nem cserélnénk el semmi pénzért, nem akarunk megválni tőlük és örömet lelünk abban, hogy birtokunkban tudhatjuk azokat. Máger Ágnes festőművész ilyen kedvencekből á... (a9129 ::feltöltve: 2009-07-30 :: megszólalók: Máger Ágnes,festőművész, )
megnézem a videót  
  bulletOperafesztivál-nyitókoncert
Az elmúlt hat évben a koncepció, mely szerint az operafesztiválokat szervezik nem tette lehetővé, hogy barokk zenét is hallhasson a közönség. Az idén lesz ebben részünk bőségesen. A művek megválogatása e mellett azt is megengedi, hogy több előadásnak... (a9130 ::feltöltve: 2009-07-30 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
2007-06-08 19:30
Péntek
Múzsa (kulturális magazin )
bulletBF-Ghymes koncert bulletBF-Balkan Fanatic bulletBF-Anima Sound System koncertje bulletBF-Csík zenekar k oncertje bulletBF felkonfok
megnézem a teljes műsort
  bulletBF-Ghymes koncert
A borsodi fonóból jelentkezik ma a Múzsa. A kulturális műsorban négy, népzenei alapokon nyugvó modern zenét játszó együttesről lesz szó. A felvidéki Ghymes, a Balkan Fanatic, a Csík Zenekar és az Anima Sound System muzsikál Önöknek, miközben arról a ... (a9080 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: Szarka Tamás,együttes vezetője,Ghymes )
megnézem a videót  
  bulletBF-Balkan Fanatic
A Balkan Fanatic tagjai úgy érzik, hogy a népzene – ellentétben az európai országok jó részével – mindig is egy kicsit mellőzött volt Magyarországon. A népi kultúrát nem csak megőrizni akarják ezért, hanem céljuk a teljes átélés: szeretné... (a9081 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: Lepés Gábor,,;Yorgos Tzortzoglou,, )
megnézem a videót  
  bulletBF-Anima Sound System koncertje
A lassan tizenöt éves múlt hat nagylemezt, Arany Zsiráf díjakat, európai turnékat, USA-ban megjelenő válogatáslemezt, moszkvai, párizsi és londoni sikereket hozott a zenekarnak. 2006-ban jelent meg legutóbb albumuk We Strike! címmel olyan közreműködő... (a9082 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletBF-Csík zenekar k oncertje
Borsodi Fonó whis... (a9083 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletBF felkonfok
felkonfok... (a9084 ::feltöltve: :: megszólalók: )
 
2007-06-01 19:30
Péntek
Múzsa (kulturális magazin )
bulletKönyvünnep-Parti Nagy Lajos üzenete bulletKönyvünnep-Gömörország bulletKönyvünnep-Emődi Gyula Miskolcról bulletKönyvünnep-Kerekes Tamás könyvéről bulletKönyvünnep-Romhányi Tamás könyvéről bulletKönyvünnep-Szabó Lőrinc emléktáblák
megnézem a teljes műsort
  bulletKönyvünnep-Parti Nagy Lajos üzenete
Miskolcon az Erzsébet téren az idén Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas író, költő nyitotta meg a könyvhetet, aki ezúttal új írással nem állt elő, ám korábban megjelent munkáit, többek között a Fagyott kutya lába című novelláskötetet vagy a Grafitnesz cím... (a9001 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: Parti Nagy Lajos,Kossuth-díjas író, költő, )
megnézem a videót  
  bulletKönyvünnep-Gömörország
Múzsa whis... (a9002 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: B.Kovács István,gömörológus,;Mács Katalin,Új Gömör Néptáncegyüttes vezetője, )
megnézem a videót  
  bulletKönyvünnep-Emődi Gyula Miskolcról
Miskolc kedves város nekem címmel látott napvilágot Emődi Gyula tizenharmadik kötete. A szerző e kiadványban megjelent verseivel elsősorban lokálpatriotizmusáról tesz tanúbizonyságot. ... (a9003 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: Emődi Gyula,a kötet szerzője, )
megnézem a videót  
  bulletKönyvünnep-Kerekes Tamás könyvéről
Múzsa könyvwhis... (a9004 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: Kerekes Tamás,író, )
megnézem a videót  
  bulletKönyvünnep-Romhányi Tamás könyvéről
„Néha még ma is rácsodálkozom, milyen hatalma lehet néhány megfelelő sorrendben leírt mondatnak. Utoljára akkor történt ez meg velem, amikor a miskolci Vöröskereszt egyik vezetője azzal hívott fel, hogy a cikkem megmentett egy embert.” &#... (a9005 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: Romhányit Tamás,újságíró, )
megnézem a videót  
  bulletKönyvünnep-Szabó Lőrinc emléktáblák
A könyvünnep kapcsán a kortárs írók, költők mellett ne feledkezzünk meg a klasszikusokról sem. Szabó Lőrinc utazásairól, a világ csodás tájai ihletésében született verseiről és a miskolci származású költőóriás utazgatásainak nyomait őrző emléktáblákr... (a9006 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: Kabdebó Lóránt,irodalomtörténész professzor, )
megnézem a videót  
2007-05-25 19:30
Péntek
Múzsa (kulturális magazin )
bulletVénus kiállítás bulletBenczúr kiállítás-előzetes bulletTermészetfotó kiállítás bulletFügedi Márta Népművészeti Egyesület
megnézem a teljes műsort
  bulletVénus kiállítás
Vénusz a római mitológiában a kertek istennője. Aphroditéval azonosították, aki a görög mitológiában a szépség és a szerelem istennője. Vénusz jele egy kézitükör, a nőiesség, a szépség jelképe. A rómaiak a szépségnek nagy jelentőséget tulajdonítottak... (a8919 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: dr.Fülöp Gyula,megyei múzeumigazgató,Székesfehérvári Szent István Múzeum )
megnézem a videót  
  bulletBenczúr kiállítás-előzetes
múzsa whis... (a8920 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: dr.Bellák Gábor,művészettörténész,;dr.Dobrik István,igazgató,Miskolci Galéria;dr.Veres László,megyei múzeumigazgató,Herman Ottó Múzeum )
megnézem a videót  
  bulletTermészetfotó kiállítás
Olajos Gábor és Tóth László természetfotóiból látható kiállítás június 1-ig az Ifjúsági és Szabadidő Házban. A képek önmagukért beszélnek!... (a8921 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletFügedi Márta Népművészeti Egyesület
Nagy utat jártak be a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület tagjai, míg a hajdani útörőházból jelenlegi, szám szerint hetedik helyükre a Diósgyőri Alkotóházba egy hangulatos műemléképületbe költözhettek. Működtek padláson, pincében, albérletben - mire ... (a8922 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
2007-05-18 19:30
Péntek
Múzsa (kulturális magazin )
bulletAngyalkommunikátor festményei bulletKirálynék tavasza - boszorkányszomabt bulletManókiállítás
megnézem a teljes műsort
  bulletAngyalkommunikátor festményei
Jó estét kívánok! A mai Múzsa mesés találkozások sorozata. Angyalok, manók és boszorkányok adnak randevút egymásnak a következő fél órában. Tanúi lehetnek egy boszorkányszombatnak a Diósgyőri várban, Bubtimár Éva manógyáros mond mesét saját kerámialé... (a8854 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: Németh Erika,, )
megnézem a videót  
  bulletKirálynék tavasza - boszorkányszomabt
Tudták, hogy a magyar "boszorkány" szó keleti eredetű: a török basyrkan szóból a csuvas nyelvben busturgan lett, ebből alakult ki a "boszorkány", mely eredetileg lidércet jelentett. A boszorkány interperszonális lény: az emberi személy és a természe... (a8855 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletManókiállítás
A sűrűre zárt pillák mögött ott élnek mindannyiunkban ők, a manók, varázslók, tündérek, mesebeli lények”, vallja Bubutimár Éva. A keramikusművész 1994 óta nemcsak álmodik róluk formába is önti őket. A figurákat 960 fokon égeti ki négyszer is a ... (a8853 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: Bubutimár Éva,keramikusművész, )
megnézem a videót  
2007-05-11 19:30
Péntek
Múzsa (kulturális magazin )
bulletSomló miniportré bulletKamerman György kiállítás bulletJán Vasilko kiállítás bulletReményi Ede Kamarazenekar koncertje
megnézem a teljes műsort
  bulletSomló miniportré
Jó estét kívánok! A Múzsában ma összeállítást láthatnak a 25 éves Reményi Ede Kamarazenekar jubileumi koncertjéről, melynek szólistája két világhírű kürtös volt. Jan Vasilko szlovák képzőművész és Kamerman György festőművész kiállítására is ellátogat... (a8751 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: Somló István,Déryné-díjas színművész, )
megnézem a videót  
  bulletKamerman György kiállítás
Kamerman György két témára alkotott képei láthatók az Ifjúsági és Szabadidő Házban. A művész, aki húszesztendei vegyipari tevékenység után határozta el, hogy festeni fog az elmúlt tíz évben több több tucat képet készített, közöttük a most kiállított ... (a8752 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: Kamerman György,, )
megnézem a videót  
  bulletJán Vasilko kiállítás
Ján Vasilko konstruktivista képei a Kassai Löffler Múzeum és a Miskolci Galéria közös együttműködése révén kerültek a borsodi megyeszékhelyre. A két intézmény 1993 óta szoros kapcsolatot tart fenn – kétévente tárlatot cserélnek. Kassán legutóbb... (a8753 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: Gazdag József,igazgató,kassai Löffler Béla Múzeum;Ján Vasilko,képzőművész, )
megnézem a videót  
  bulletReményi Ede Kamarazenekar koncertje
Két világhírű kürtművész volt a Reményi Ede Kamarazenekar vendége a jubileumi koncertsorozat záróhangversenyén. Az angol és az amerikai zenész együtt még soha nem lépett közönség elé – most a városnapon nívódíjat kapott Reményi Ede Kamarazeneka... (a8754 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: David W. Johnson,kürtművész,;Frank Lloyd,kürtművész, )
megnézem a videót  
2007-05-04 19:30
Péntek
Múzsa (kulturális magazin )
bulletMagic Life kiállítás bulletBorsos Miklós kiállítás bulletSzabados György koncert bulletVukán-Szakcsi zongoraest
megnézem a teljes műsort
  bulletMagic Life kiállítás
Köszöntöm kedves nézőinket – ma a kortárs jazz zene kiemelkedő egyéniségei Vukán György, Szakcsi Lakatos Béla és Szabados György zongoráznak Önöknek a Múzsában valamint Borsos Miklós, Csontó Lajos és Gerhes Gábor képzőművészek alkotásait villan... (a8668 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: Csontó Lajos,Munkácsy-díjas képzőművész, )
megnézem a videót  
  bulletBorsos Miklós kiállítás
Rendhagyó rajzórákra várják Miskolc Általános és Középiskolásait a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumba. A foglakozásoknak az adhat különös jelentőséget, hogy Borsos Miklós alkotásaiból nyílt kiállítás a befogadó tanteremben. A művész rajzai bizonyára a ... (a8669 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: Forrai Tamás,igazgató,Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium )
megnézem a videót  
  bulletSzabados György koncert
Az improvizatív kortárs zene Európa-szerte ismert egyénisége koncertezett Miskolcon a napokban. Szabados György Ünnepek című műsorával a Művészetek Házában lépett közönség elé. ... (a8670 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: Szabados György,zongoraművész, )
megnézem a videót  
  bulletVukán-Szakcsi zongoraest
Ritkán fordul elő, hogy Vukán György és Szakcsi Lakatos Béla kicsiny társaságban lép fel. Nem közvetlen családtagokról és barátokról van szó, hanem műkedvelő közönségről, akik a Herman Ottó Múzeum Kávézójában gyűltek össze egy kellemes szombat estén.... (a8671 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: Szakcsi Lakatos Béla,zeneszerző-zongoraművész,;Vukán György,zeneszerző-zongoraművész, )
megnézem a videót  
2007-04-13 19:30
Péntek
Múzsa (kulturális magazin )
bulletKerámiakiállítás bulletPáhol party - Hoffmann meséi bulletVass Tibor kiállítás bulletKöltészetnapi beszéd
megnézem a teljes műsort
  bulletKerámiakiállítás
Jó estét kívánok! A Múzsa című kulturális műsorban a költészetet ünnepeljük – közzétesszük Karosi Imre a Miskolci Kommunikációs Kht igazgatója ünnepi köszöntőjét, melyben képzeletbeli sétára hívta József Attilát születésnapján. Szólunk Vass Tib... (a8429 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: Gergye Zoltán,keramikus,;Puskásné Pásztor Márta,képzőművész, )
megnézem a videót  
  bulletPáhol party - Hoffmann meséi
Egy íróról Hoffmannról szól Offenbach operája, akinek meséi nyomán három hölgyet, bohém fiatalember három nagy szerelmét ismerhetjük meg. Ezt a darabot tűzték műsorra a legutóbb páholybérletben és rendeztek partyt ezt követően a színház mecénásainak.... (a8430 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: Halmai Gyula,elnök-igazgató,Miskolc Holding Zrt.;Hunyadkürti István,Jászai-díjas színművész, )
megnézem a videót  
  bulletVass Tibor kiállítás
Önálló honlappal debütált a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia Miskolci Területi Csoportja. A szerveződés legutóbbi, március 30-i rendezvényén készült fotók, ill. az elhangzott székfoglaló előadások már megtekinthetőek a www.szimamiskolc.hu ol... (a8431 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: Vass Tibor,képzőművész, )
megnézem a videót  
  bulletKöltészetnapi beszéd
Most kérem engedjék meg, hogy egy rendhagyó képzeletbeli sétára invitáljam Önöket József Attilával, illetve nem is én, hanem Karosi Imre a Miskolci Kommunikációs Kht. igazgatója, aki a költészet napján Lillafüreden mondott beszédet. A gondolatok koru... (a8432 ::feltöltve: 2009-08-03 :: megszólalók: Karosi Imre,újságíró, )
megnézem a videót  
2007-04-06 19:30
Péntek
Múzsa (kulturális magazin )
bulletExupery: Kis herceg (Kassai vendégszereplés) bulletGyárfás Ágnes-Vizek könyve bulletV.Molnár Judit koncert bulletMandúr László kiállítás bulletMiskolci Szimfonikusok húsvéti koncertje
megnézem a teljes műsort
  bulletExupery: Kis herceg (Kassai vendégszereplés)
Exupéry azután kezdett írni, hogy leszerelt a katonaságtól, ahol vadászrepülősként szolgált. 1925-ben jelent meg első elbeszélése viszontagságos élményeiről pilótaként, majd 10 év múlva kezdett hozzá monumentális művéhez Citadella címmel, amelynek ve... (a8322 ::feltöltve: 2009-07-30 :: megszólalók: Pavol Hrehorcák,produkciós igazgató,Kassai Állami Színház balettagozat )
megnézem a videót  
  bulletGyárfás Ágnes-Vizek könyve
A kis herceg után pedig itt egy másik mese Molnár Ferkóról, aki szülei vízimalmától indult el és nagyra nőtt. Hajdan kis kígyója hátán szárazon és vízen beutazta a Tejutat, eljutott az akkori világ pólusába, a Sárkány ölébe, ahol elnyerte a királyság... (a8323 ::feltöltve: 2009-07-30 :: megszólalók: Gyárfás Agnes,szerző, )
megnézem a videót  
  bulletV.Molnár Judit koncert
A mesevilág után az operák és operettek világába invitálom Önöket. V. Molnár Judit koncertjéről lesz, aki egy rendkívül sikeres ausztrál vendégszereplést követően adott koncertet itthon is. Az összeállítással, melyet az estre készített bizony elkénye... (a8324 ::feltöltve: 2009-07-30 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletMandúr László kiállítás
Sydnii élmények után még több látnivaló a nagyvilágból Mandur László szemével. Az országgyűlés alelnöke Szilánkok címmel olyan tárlatot nyitott az Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központban, mellyel egy képzeletbeli körutazás élményét kínálja. ... (a8344 ::feltöltve: 2009-07-30 :: megszólalók: Mandúr László,alelnök,Magyar Országgyűlés )
megnézem a videót  
  bulletMiskolci Szimfonikusok húsvéti koncertje
A Magyar Szimfonikus Körkép apropóján a közelmúltban vendégszerepeltek a Művészetek Palotájában a Miskolci Szimfonikusok. A remek válogatásra Stravinskij Petruskájával került fel a korona, melyet a Nemzeti Filharmonikusok két héttel azelőtt játszotta... (a8325 ::feltöltve: 2009-07-30 :: megszólalók: Sir László,igazgató,Miskolci Szimfonikus Zenekar )
megnézem a videót  
2007-03-30 19:30
Péntek
Múzsa (kulturális magazin )
bulletReinhold Friedrich mesterkurzus és koncert bulletMTI fotókiállítás bulletTellinger István kiállítás bulletFeketeszínház (cseh)
megnézem a teljes műsort
  bulletReinhold Friedrich mesterkurzus és koncert
Majd egy hetet töltött Miskolcon Reinhold Friedrich a karlsruhei Zeneművészeti Főiskola professzora. Többször járt már Magyarországon és kurzusokat tartott a Zeneakadémián, most pedig a borsodi megyeszékhelyen is oktatott. Előbb azonban a 25 éves Rem... (a8194 ::feltöltve: 2009-07-30 :: megszólalók: Nagy Zsófia,alapító tag,Reményi Ede Kamarazenekar;Reinhold Friedrich,trombitaművész professzor, )
megnézem a videót  
  bulletMTI fotókiállítás
Több mint 250 olyan fotóriportert sikerült azonosítani, akik dolgoztak az MTInek 1945 után – a nagy elődök előtt tisztelegnek most azzal a vándorkiállítással, melyet a Miskolci Nemzeti Színházban nyitottak. Több mint nyolcvan egykori és mai fot... (a8195 ::feltöltve: 2009-07-30 :: megszólalók: Gera Mihály,esztéta,;Szántó András,alelnök,MTI )
megnézem a videót  
  bulletTellinger István kiállítás
Tellinger István alkotásaiból látható tárlat a Művészetek Házában, melyre az elmúlt két három év terméséből válogatott a képzőművész. Azoknak a kiállításoknak az anyagát használta fel, melyeket négy különböző helyszínen rendezett 2005-ben és 2006-ban... (a8196 ::feltöltve: 2009-07-30 :: megszólalók: Tellinger István,képzőművész, )
megnézem a videót  
  bulletFeketeszínház (cseh)
A fekete színházi produkció ritka látványosság Miskolcon. Nemrégiben cseh táncművészek ruhákkal, fényekkel, feltűnő anyagokkal igyekeztek formákat varázsolni a színpadra, hol hatalmas áttetsző labdából bújtak ki, hol dobozokból, hol egy százlábút utá... (a8197 ::feltöltve: 2009-07-30 :: megszólalók: Alexander Cihar,igazgató,Image Theatre;Eva Asterova,művészeti vezető,Image Theatre )
megnézem a videót  
2007-03-23 19:30
Péntek
Múzsa (kulturális magazin )
bulletMarimbaművész a Miskolci Szimfonikusokkal bulletMikor csoport kiállítása bulletKiállítás az Egyetemi Galériában bulletHippolyt a lakáj premier
megnézem a teljes műsort
  bulletMarimbaművész a Miskolci Szimfonikusokkal
A világ legnevesebb marimbaművésze Abe Keiko koncertezett a Miskolci Szimfonikusokkal. A Japán zeneszerző először zongorázni tanult, majd 12 évesen kezdett el marimbán játszani. Eddig 13 albumot adott ki, amelyek saját szerzeményeit is tartalmazzák. ... (a8127 ::feltöltve: 2009-07-30 :: megszólalók: Abe Keiko,marimbaművész,;Kovács László,érdemes művész, zeneigazgató,Miskolci Szimfonikus Zenekar )
megnézem a videót  
  bulletMikor csoport kiállítása
A MIKOR csoport állít ki a Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeumban. A Miskolci Kortárs Képzőművészek Egyesülete 2005-ben alakult. A tárlaton hét alkotóművész mutatkozik be egy válogatással a legjobb munkáikból. ... (a8128 ::feltöltve: 2009-07-30 :: megszólalók: Kákóczki András,művészettörténész,;Urbán Tibor,képzőművész, )
megnézem a videót  
  bulletKiállítás az Egyetemi Galériában
Múzsa whis... (a8129 ::feltöltve: 2009-07-30 :: megszólalók: Goda Gertrúd,művészettörténész,;Kiss András,,;L.Bodnár Ildikó,, )
megnézem a videót  
  bulletHippolyt a lakáj premier
Kispolgári miliő nagypolgári, arisztokrata allűrökkel – örök vígjátéki téma. A Hippolyt a lakáj majd évszázados alapkérdése ma is alapkérdés. Mitől polgár a polgár? Schneiderné a család társadalmi felemelkedését Hippolyt a lakáj alkalmazásától ... (a8130 ::feltöltve: 2009-07-30 :: megszólalók: Balikó Tamás,rendező,;Molnár Erik,színész,;Ramocsa Emese,színész, )
megnézem a videót  
2007-03-16 19:30
Péntek
Múzsa (kulturális magazin )
bulletOptikai műszerkiállítás bulletbolgár ásványkiállítás bulletnépművészeti kiállítás bulletHomonna György MérLeg című kiállítása
megnézem a teljes műsort
  bulletOptikai műszerkiállítás
A Múzsa következő műsorában kiállításokra látogatunk – Homonna György a Miskolci Galériában rendezett kiállításáról szólunk. Láthatnak egy különleges gyűjteményt ritka bolgár ásványokból amelyet a Herman Ottó Múzeumban tárnak nyilvánosság elé.... (a8104 ::feltöltve: 2009-07-30 :: megszólalók: Barna György,gyűjtő, )
megnézem a videót  
  bulletbolgár ásványkiállítás
múzsa whis... (a8105 ::feltöltve: 2009-07-30 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletnépművészeti kiállítás
Faragott játékokból, gyöngyökből nyitottak kiállítást a Diósgyőri Alkotóházban. A Fügedi Márta Népművészeti Egyesület alkotói mutatkoznak be a tárlaton abban a műemléképületben, ahol március 4-étől öt héten át vasárnaponként 10 és 13 óra között meste... (a8106 ::feltöltve: 2009-07-30 :: megszólalók: Kiss Gabriella,gyöngyfűző,;Molnárné Forrai Marianna,elnök,Fügedi Márta népművészeti Egyesület )
megnézem a videót  
  bulletHomonna György MérLeg című kiállítása
Mérleg címmel Homonna György legújabb munkáiból nyílt kiállítás a Miskolci Galériában. A művésztanár legutóbb hét éve rendezett Miskolcon önálló tárlatot épp a Városi Művészeti Múzeumban. Az azóta eltelt időszak terméséből válogatott az április 12-ig... (a8107 ::feltöltve: 2009-07-30 :: megszólalók: Homonna György,művésztanár, )
megnézem a videót  

FRISS VIDEOHÍREK

Politikai, közéleti magazin
Helyzetkép 2015-06-10 (00:50:00)
- Ombudsman: súlyosan sérti a szegregátumok lakóinak jogait a Miskolci Önkormányzat - Menekültek: - félmillió menekült érkezhet Európába a nyáron. Magyarországon a Nemzeti konzultációt népszerűsítő plakátokat rongálják. - Ausztria busszal és repülővel küldené vissza az illegális bevándorlókat abba az európai országba, ahol először regisztrálták őket. - Magyarországra tavaly 45 ezer illegális bevándorló érkezett. Idén már az év elő öt hónapjában 50 ezren jöttek. - Biszku-per: - kezdődik minden előről
videó feltöltve: 2015-06-10 19:00:15
16 csapatos lesz az OB I.
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:01)
16 csapatos lesz ősztől az E.ON férfi ob I.-es bajnokság. Ezt korábban a Liga javasolta, tegnap pedig a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége rábólintott a tervre. A csapatok a 2016-os, januári belgrádi Európa-bajnokság, valamint az olimpiai felkészülés miatt dolgoztak az élvonalbeli bajnokság lebonyolításának átalakításán. Az új idényben két, nyolcas csoportot alakítanak ki, amik nagyjából azonos erősségűek lesznek. A változtatás már az újonc Miskolcot is érinti és érdekesség, hogy emiatt az a Tatabánya is indulhat az első osztályban, akiknek legyőzése a legfontosabb volt az MVLC-nek, a feljutásért folytatott küzdelmekben.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:52:05
Mindenkit érdekel az új vár
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:13)
Négyszeresére nőtt a diósgyőri vár forgalma a felújítás óta. A miskolciak mellett az ország több pontjáról, és külföldről is érkeznek a várba. A legtöbben emléket is visznek haza az élmény mellett. Azt mondják, már maga az építmény is egyedülálló attrakció.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:41
megszólalók: Keresztes Edina,,;Veresné Tar Gabriella,tárlatvezető,

Közbiztonsági fórum az Avason
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:51)
Kábítószeres fiatalokra és részeg randalírozókra panaszkodnak az avasiak. Bár szinte már egyetlen fészekrakó sincs a lakótelepen, a hajléktalanok és a szemetelők még mindig gondot okoznak a környéken. Az Avas Délen tartottak közbiztonsági fórumot tegnap- ahol az is elhangzott, hogy éppen ezért több rendőr és rendész lesz a problémásabb területeken.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:38
megszólalók: Glatz Katalin,önkormányzati képviselő,Fidesz-KDNP;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,MÖR;Kiss Gábor,alpolgármester,;06-80-46-00-46,,

Szemétszedés Lyukóban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:15)
Lyukóban szerencsére olyanok is élnek, akik tenni is akarnak környezetükért. Ma több tonna szemetet szedtek össze a városrészben, de a saját portáikon is lomtalaníthattak a lakosok. A szemétszedést a terület önkormányzati képviselője szervezte.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:50:23
megszólalók: ATMO,,;ATMO,,;ATMO,,;Csikja Vanessza,,;Deák-Bárdos Mihály,,önkormányzati képviselő,, Fidesz-KDNP;ATMO,,

Lyukóban ellenőrzött a hatóság
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:56)
Elhagyott, feltört házak és áramlopások a Lyukóvölgyben- a rendészek és a társhatóságok folyamatosan visszatérnek a helyszínre. A környéken sokan örülnek a hatósági jelenlétnek, amit a miskolci rendészek folytatni is fognak.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:48:47
megszólalók: Atmo:Juhász Róber (nincs felirat)t,,;Juhász Róbert,,;Papp Ferenc,,;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet

Nyári diákmunka
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:55)
Sok diák vállal munkát a szünidő alatt. Idén is főként irodákba, hipermarketekbe és termelő cégekhez keresik a fiatal munkaerőt. Az órabérek a munka jellegével változnak. Az alap a minimálbér, de képzettségtől és tapasztalattól függően a diákok akár a minimálbér kétszeresét is megkereshetik. Munkát vállalni a diákmunka közvetítőn keresztül érdemes.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:47:54
megszólalók: Varga Viktória,,;Boros Jenifer,,

Fecske gyűrűzés
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:02:06)
Több fecskét, és fecske fiókát is meggyűrűztek ma a MIVÍZ telephelyén. A Magyar Madártani Egyesület Bükki csoportja szerint 5 év múlva teljesen eltűnhetnek a fecskék Magyarországról. A miskolci vízművek telephelyén azonban csaknem 30 fecskefészek található. De, egy egészen különleges madár is gyűrűt kapott.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:46:57
megszólalók: Pusztai Leó,,;Somoskői Péter,,alelnök,,Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bütkki helyi csopor;Szabó György,, stratégiai igazgató,,MIVÍZ Kft.

Csődvédelmi törvényjavaslat a családokért
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:21)
Több tízezer szegény sorsú családon segíthetne a KDNP törvényjavaslata, melyet ma tárgyalt az országgyűlés. A csődvédelem szerint az adós mentesítést kapna a végrehajtás alól, részleges moratórium kapcsolódik hozzá és az adósság egy részét is elengedhetik. Miskolcon a családsegítő szolgálat segített a kilátástalan helyzetbe került családokon. Az igazgató szerint az új törvény több szempontból is jobb lehet a réginél.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:45
megszólalók: Földessy Judit,igazgató,Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény

Ezrek operája a Jégcsarnokban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:23)
A sport és a művészet tökéletesen megfér egymás mellett. Bizonyítja ezt az is, hogy a tavalyi operafesztivál egyik legnépszerűbb programjának, az Ezrek operájának a Jégcsarnok adott otthont. A tér akusztikája annyira optimális a műfajhoz, hogy az Aida után ismét ezt a helyszínt választották. Ezúttal pedig nem csak az Ezrek operája lakja majd be a csarnokot. Az operafesztivál pénteken kezdődik
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:13
megszólalók: Kesselyák Gergely, fesztiváligazgató,BartókPlusz Miskolci Operafesztivál


még több videohír...

Miskolc TV mai műsora

2022-06-25 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!