Ez történt ()

 
Adásba kerül:  
Szerkesztő:  
Videotárban: 0 db. videó található  

2014-01-21 18:18
Kedd
Ez történt ( )
bulletMiskolcra látogatott a belügyminiszter bulletMikulásvonattal Mesebirodalomba bulletÚjjáépül a miskolctapolcai strand bulletAz utolsó gyertya is ég az adventi koszorún bulletKarácsony
megnézem a teljes műsort
  bulletMiskolcra látogatott a belügyminiszter
Egyensúlyba kerülhet a város gazdasága. Ezt mondta Miskolc polgármestere, miután megállapodott Pintér Sándor belügyminiszterrel a borsodi megyeszékhely adósságának teljes átvállalásáról. A miniszter azt mondta felelősségteljes gazdálkodást vár a Korm... (a40968 ::feltöltve: 2013-12-02 :: megszólalók: Pintér Sándor,belügyminiszter,;Kriza Ákos,polgármester,;Sebestyén László,országgyűlési képviselő,Fidesz-KDNP;Farkasné dr.Gasparics Emese,önkormányzati helyettes államtitkár, )
megnézem a videót  
  bulletMikulásvonattal Mesebirodalomba
Mikulásvonattal a Mesebirodalomba. A kicsik körében népszerű különleges járat már 11. éve szállítja a gyerekeket a téli csodavilágba, ahol idén is mesehősök és persze a Mikulás várja az utasokat.... (a41006 ::feltöltve: 2013-12-03 :: megszólalók: Töttös Maja,,;Elek Panna,,;Csécsiné Szabó Edina,óvónő,Arnóti Napközi Otthonos Óvoda;Boda Péter,elnök,Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány )
megnézem a videót  
  bulletÚjjáépül a miskolctapolcai strand
Nem tucat beruházást, hanem egy országos szinten is unikumnak számító fürdő központot kívánnak létrehozni Miskolctapolcán. Ezt mondta Kriza Ákos polgármester, a tapolcai strandfürdő építési szerződésének aláírásakor. A városvezetés és a területfejles... (a41027 ::feltöltve: 2013-12-05 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletAz utolsó gyertya is ég az adventi koszorún
Mind a négy gyertya ég az adventi koszorún, véget ért a várakozás időszaka. A Városház téren az utolsó gyertyát Kriza Ákos, Miskolc polgármestere gyújtotta meg azzal a Betlehemi Lánggal, amit a Miskolci Gráciák Egyesülete hozott el Budapestről. Adven... (a41297 ::feltöltve: 2013-12-23 :: megszólalók: Tóth Lajos,polgármester,Felsőzsolca;Pelczné Gáll Ildikó,európai parlamenti képviselő,Fidesz;Pfliegler Péter,alpolgármester,;Lambert Balázs,,;Bodnárné Polhodzik Katalin,,;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletKarácsony
Család, ünnepi vacsora, fenyőfa, ajándékok, szeretet – a legtöbb ember számára ezt jelenti a karácsony. Emellett viszont nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy december 24-én, szenteste Jézus Krisztus születésére emlékezünk.... (a41299 ::feltöltve: 2013-12-24 :: megszólalók: Palánki Ferenc,segédpüspök,Minszenti templom )
megnézem a videót  
2014-01-20 18:18
Hétfő
Ez történt ( )
bulletAlapkőletétel az M30-as lehajtójánál bulletLégzsáknagyhatalom lehet Miskolc bulletMegnyílt a Pannon-tenger Múzeum bulletDigitális Közösség Miskolc
megnézem a teljes műsort
  bulletAlapkőletétel az M30-as lehajtójánál
Lerakták az M30-as autópálya miskolci lehajtójánál épülő északi elkerülő szakasz alapkövét. A beruház nemcsak a tehermentesítés miatt jelentős, de árvízvédelmi szempontból is fontos lépés a térség életében. A munkálatok már elkezdődtek és 2015-ben á... (a40717 ::feltöltve: 2013-11-13 :: megszólalók: Loppert Dániel,kommunikációs vezető,NIF Zrt.;Csöbör Katalin,országgyűlési képviselő,Fidesz-KDNP )
megnézem a videót  
  bulletLégzsáknagyhatalom lehet Miskolc
Gyárat épít Miskolcon a japán Takata cég, ezzel ezer új munkahelyet hoz létre – ezt Orbán Viktor miniszterelnök és a japán gyár elnöke jelentette be pénteken. Az ázsiai befektető a legmodernebb légzsákokat és biztonsági alkatrészeket gyártja ma... (a40753 ::feltöltve: 2013-11-16 :: megszólalók: Stefan Strocker,elnök,Takata;Orbán Viktor,miniszterelnök,;Kriza Ákos,polgármester,;Pfliegler Péter,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletMegnyílt a Pannon-tenger Múzeum
Az őskori Kárpát-medence növény és állatvilága elevenedik meg Miskolcon a Herman Ottó Múzeum új kiállító terében. A Pannon-tenger múzeum 430 millió forintos uniós pályázatból készült el, itt állítják ki többek között a 2007-ben talált bükkábrányi ősc... (a40801 ::feltöltve: 2013-11-20 :: megszólalók: Pusztai Tamás,igazgató,Herman Ottó Múzeum;Szalai Gábor,,;Halász János,kultúráért felelős államtitkár,;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletDigitális Közösség Miskolc
Elsőként Miskolcon indította el a kormány Magyarország legnagyobb lakossági számítógépes fejlesztését. A Digitális Közösség Programot az állam és a versenyszféra közösen finanszírozta. Miskolcon és vonzáskörzetében 17 ezer laptopot osztanak ki a pály... (a40831 ::feltöltve: 2013-11-22 :: megszólalók: Sagyibó Viktor,kormányzati üzletág igazgató,Microsoft Magyarország;Kriza Ákos,polgármester,;Vályi - Nagy Vilmos,infokommunikációért felelős államtitkár, )
megnézem a videót  
2014-01-17 18:17
Péntek
Ez történt ( )
bulletCsökken a munkanélküliség Borsodban bulletElköltözött az Önkormányzati Rendészet bulletÜgyfélszolgálati iroda a Városházán bulletStadionrekonstrukció bulletMiskolcon marad a viseletgyűjtemény bulletKezdődik a fészekrakós lakások felújítása bulletAvas szálló állagmegóvása
megnézem a teljes műsort
  bulletCsökken a munkanélküliség Borsodban
Júliusban és augusztusban 16 ezerrel kevesebb volt a regisztrált munkanélküliek száma az országban, az előző év harmadik negyedévéhez képest - ez derül ki a KSH adataiból. A számok hasonló tendenciát mutatnak Borsod megyében is. ... (a40067 ::feltöltve: 2013-10-01 :: megszólalók: Lórántné Orosz Edit,igazgató,Munkaügyi Központ ,B.-A.-Z.Megyei Kormányhivatal;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletElköltözött az Önkormányzati Rendészet
Új helyen fogadja ügyfeleit a Miskolci Önkormányzati Rendészet október 1-jétől. Az ügyfélszolgálati iroda az Ifjúsági és Szabadidőház udvarában, a Győri kapu 27/b-ben található. Az átadóünnepségén Kriza Ákos, polgármester és Vincze Csaba, a Miskolci ... (a40076 ::feltöltve: 2013-10-01 :: megszólalók: Vincze Csaba,vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletÜgyfélszolgálati iroda a Városházán
Két hónapos próbaüzem után hivatalosan is megnyílt a Városháza ügyfélszolgálati irodája. Adó, építési, környezetvédelmi, közterület foglalási, hatósági és városüzemeltetési ügyekben intézkedhetnek itt a miskolciak. A központi ügyfélszolgálatot a Váro... (a40086 ::feltöltve: 2013-10-02 :: megszólalók: Gyöngyösi Tibor,ügyvezető,Gyöngyösi Temetkezés;Dudásné Ádám Mónika,csoportvezető,Ügyfélszolgálat, Polgármesteri Hivatal, Miskolc;Csiszár Miklós,jegyző, )
megnézem a videót  
  bulletStadionrekonstrukció
Az évtized legnagyobb beruházása valósulhat meg a DVTK sporttelepén. A kormány ugyanis több milliárd forintos támogatást javasol a klubnak a következő két évben. A költségvetési tervezetről a napokban tárgyal az Országgyűlés.... (a40101 ::feltöltve: 2013-10-03 :: megszólalók: Zsiga Marcell,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletMiskolcon marad a viseletgyűjtemény
Miskolcon maradhat a több mint négyezer darabos népviselet gyűjtemény. A Lézerpont Látványtár előreláthatólag már csak másfél évig ad otthont a nemzetközi jelentőségű viseletdaraboknak, amelyek a tervek szerint 2015. június végétől a Herman Ottó Múze... (a40183 ::feltöltve: 2013-10-09 :: megszólalók: Barna György,gyűjtő,;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletKezdődik a fészekrakós lakások felújítása
Egy Szilvás utcai ingatlannal megkezdődött a kiürített fészekrakós lakások felújítása. A csalássorozatban a vádlottak közvetítettek vagy szociálpolitikai kedvezményt és más állami támogatásokat vettek fel hamis iratokkal. A büntetőügyeknek összesen t... (a40272 ::feltöltve: 2013-10-16 :: megszólalók: Poczók Györgyné,,;Kriza Ákos,polgármester,;Csöbör Katalin,országgyűlési képviselő,Fidesz-KDNP )
megnézem a videót  
  bulletAvas szálló állagmegóvása
Néhány hete megkezdődtek az egykori Avas szálló állagmegóvási munkálatai. A MIK Zrt. a Kós Károly Építőipari Szakközépiskola diákjaival közösen tárja fel az eredeti vakolatszintet. Az épület díszítőelemeinek felújításába pedig az Eötvös József Szakké... (a40404 ::feltöltve: 2013-10-24 :: megszólalók: Pince Richárd,,;Pál Kovács Gábor,,;Kocsis István,igazgató,Kós Károly Építőipari Szakközépiskola és Szakiskola;Rostás László,főépítész, )
megnézem a videót  
2014-01-16 18:17
Csütörtök
Ez történt ( )
bulletSzivárvány Óvoda átadása bulletMegkezdődött a második Miskolci Sörfesztivál bulletTovább bővít a Bosch Miskolcon bulletInformatikai fejlesztés a miskolci iskolákban bulletElkészült a felújított függőkert bullet„Itthon vagy- Magyarország szeretlek”
megnézem a teljes műsort
  bulletSzivárvány Óvoda átadása
Ünnepélyesen átadták rendeltetésének a felújított Szivárvány Óvodát. Az intézménybe járó kicsik immár a legkorszerűbb körülmények között, a legmodernebb eszközök igénybevétele mellett járhatnak óvodába.... (a39711 ::feltöltve: 2013-09-06 :: megszólalók: Zsoldos Árpádné,,;Galambosi Dorottya,óvodavezető,Szivárvány Óvoda;Sebestyén László,országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP),;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletMegkezdődött a második Miskolci Sörfesztivál
Hatalmas sikert aratott a 2. Miskolci Sörfesztivál első napja. A 4 napos zenei és gasztronómiai forgatagot a város polgármestere nyitotta meg, majd a Népkertben 3 színpadon koncertek sokasága szórakoztatta a kilátogatókat. Zenélt a Hooligans, Fenyő M... (a39718 ::feltöltve: 2013-09-06 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,;Kiss Endi,,Hooligans;Hegedűs T. Ildikó,,;Hajdú Ferenc,,;Soltész István,,;Molnár Lászlóné,, )
megnézem a videót  
  bulletTovább bővít a Bosch Miskolcon
80 új munkahelyet teremt a Bosch Miskolcon egy újabb gyártósor üzembe állításával. A bővítésről tartott miskolci tájékoztatón Cséfalvay Zoltán gazdaságstratégiáért felelős államtitkár azt mondta: a kormány mindent megtesz azért, hogy az ipari szerepl... (a39906 ::feltöltve: 2013-09-19 :: megszólalók: Max Nitzsche,ügyvezető igazgató,Robert Bosch and Body Systems Kft.;Bodai Kristóf,,;Cséfalvay Zoltán,parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár,Nemzetgazdasági Minisztérium )
megnézem a videót  
  bulletInformatikai fejlesztés a miskolci iskolákban
Csaknem 500 millió forint értékben kaptak új informatikai eszközöket a miskolci iskolák. A számítógépekből, tantermi csomagokból és a vezeték nélküli internetezést segítő alkatrészekből a város 47 oktatási intézményébe jutott. A beruházással a borsod... (a39971 ::feltöltve: 2013-09-24 :: megszólalók: Egererné Budai Éva,pedagógus,Szabó Lőrinc Általános Iskola;Kiss Gábor,alpolgármester,;Szamosfalvi Emese,,;Takács Margit,pedagógus,Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola )
megnézem a videót  
  bulletElkészült a felújított függőkert
Ismét régi fényében pompázik a Lillafüredi Függőkert, amit teljesen felújítottak. Több teraszt is kialakítottak, amelyek mind külön látnivalóval várják a turistákat, valamint új kerítés, burkolat, kandeláberek, padok és egy játszótér is várja a kirán... (a40050 ::feltöltve: 2013-09-30 :: megszólalók: Aranyos Istvánné,,;Sebestyén László,országgyűlési képviselő,Fidesz-KDNP;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bullet„Itthon vagy- Magyarország szeretlek”
Miskolc szeretlek! - ezzel a mottóval csatlakozott a város a közmédia által szervezett "Itthon vagy! - Magyarország, szeretlek! című országos rendezvénysorozathoz. Vasárnap egész nap programok várták a miskolciakat a Diósgyőri várban. Szent Mihály n... (a40057 ::feltöltve: 2013-09-30 :: megszólalók: Ardó Zoltán,,;Kamarás Máté,,;Zs. Papp Ferenc,megbízott osztályvezető,Kulturális és Idegenforgalmi Osztály, Polgármesteri Hivatal, Miskolc;Sebestyén László,országgyűlési képviselő,Fidesz-KDNP;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
2014-01-15 18:17
Szerda
Ez történt ( )
bulletÉrkeznek a csökkentett vízszámlák bulletTorma András lesz az új rektor bulletTámogatás helyi közlekedésre bulletBölcsődék korszerűsítése bulletDiósgyőri Vár bulletKoraszülött tragédia bulletAugusztus 20. bulletMegérkezett a második Skoda villamos
megnézem a teljes műsort
  bulletÉrkeznek a csökkentett vízszámlák
Több ezer forinttal maradhat több a családoknál a vízdíjak mérséklésével. A kormány 10 százalékkal csökkentette júliustól a víz- és csatornadíjakat. A mérsékelt számlákat a MIVÍZ a jövő héttől postázza a lakossági ügyfeleknek. Ezeken havi és éves bon... (a39269 ::feltöltve: 2013-08-01 :: megszólalók: Kovácsné Kocsis Ibolya,,;Tahy Mónika,ügyfélszolgálati csoportvezető,MIVÍZ Kft. )
megnézem a videót  
  bulletTorma András lesz az új rektor
Torma András lesz a Miskolci Egyetem rektora – így döntött Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, a tárca MTI-hez eljuttatott közleménye szerint. Az állam- és jogtudományi kar dékánját az intézmény szenátusa a múlt héten javasolta a posztra. ... (a39276 ::feltöltve: 2013-08-01 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletTámogatás helyi közlekedésre
Az országban a legtöbb, 353 millió forint támogatást kap Miskolc a helyi közlekedés fejlesztésére. A belügyminiszter rendelete szerint nyolcvanöt vidéki település kap hozzájárulást, közülük a legnagyobb összeget a borsodi megyeszékhely. A támogatás f... (a39333 ::feltöltve: 2013-08-06 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletBölcsődék korszerűsítése
Miskolcon három bölcsőde nyert 350 millió forint támogatást korszerűsítésre és felújításra. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára és Kriza Ákos polgármester. Az Új Széchenyi Te... (a39343 ::feltöltve: 2013-08-06 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletDiósgyőri Vár
Aláírták a Diósgyőri vár rekonstrukciójának kivitelezői szerződését. Közép-Európában egyedülálló turisztikai látványossággal lesz gazdagabb Miskolc a vár felújításával. A közbeszerzés nyertes ajánlattevője, a Zeron Zrt. már holnap munkához lát és azt... (a39345 ::feltöltve: 2013-08-07 :: megszólalók: Tóth József,vezérigazgató,Zeron Zrt.;Kriza Ákos,polgármester,;Sebestyén László,országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP), )
megnézem a videót  
  bulletKoraszülött tragédia
Nyolc koraszülött halt meg néhány nap alatt a B.-A.-Z. Megyei Kórház Koraszülött Osztályán. Hogy miért, azt egyelőre nem tudni. Orbán Viktor miniszterelnök vizsgálóbizottság felállítását rendelte el, melynek vezetője, Szócska Miklós egészségügyért fe... (a39414 ::feltöltve: 2013-08-13 :: megszólalók: Szócska Miklós,egészségügyért felelős államtitkár,Emberi Erőforrások Minisztériuma;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletAugusztus 20.
Napjainkban is csak együtt és összefogással lehet jobb Magyarországot teremteni - ezt Kriza Ákos, Miskolc polgármestere mondta ünnepi köszöntőjében. Délután megszentelték az új kenyeret és elkezdődött a 20-i központi ünnepség. Az ünnepi menet aratóko... (a39472 ::feltöltve: 2013-08-20 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,;Csöbör Katalin,országgyűlési képviselő,Fidesz )
megnézem a videót  
  bulletMegérkezett a második Skoda villamos
Kedden éjszaka, nem sokkal éjfél előtt a második Skoda villamos is megérkezett az MVK Zrt. telephelyére. Miskolc második új villamosa Bánrévén keresztül lépett be az országba, és a Szentpéteri kapu felől érkezett az MVK Zrt. telephelyére, ahol ez alk... (a39504 ::feltöltve: 2013-08-21 :: megszólalók: Koczák Szilvia,sajtószóvivő,Polgármesteri Hivatal )
megnézem a videót  
2014-01-14 18:17
Kedd
Ez történt ( )
bulletTovább folytatódik a rezsicsökkentés bulletBúcsúzik a rektor bulletMegérkezett a villamos bulletMegnyitottak az első Nemzeti Dohányboltok bulletÁtadták a Selyemréti Strandfürdőt bulletKéményseprési díj csökkenése bulletRendőrkézen a Fészekrakó-csalássorozat 2 fő gyanúsítottja bulletJogerős végzések fészekrakó ügyben
megnézem a teljes műsort
  bulletTovább folytatódik a rezsicsökkentés
Július első napjától tovább folytatódik a rezsicsökkentés hazánkban. Az Országgyűlés döntése értelmében a távhő, a földgáz és az áram tarifa csökkentése után, július elsejétől, többek között a víz és csatornadíjak mérséklődtek10 %-kal. ... (a38837 ::feltöltve: 2013-07-01 :: megszólalók: Hudák Lászlóné,,;Kolozsvári Istvánné,, )
megnézem a videót  
  bulletBúcsúzik a rektor
Megszűnt Patkó Gyula rektor megbízatása június harmincadikával. Vasárnap lépett életbe ugyanis egy 2011-es törvény, mely kimondja, hogy hatvanötödik életévét betöltött személy nem lehet magasabb vezetői megbízásban, így nem lehet az egyetem vezetője.... (a38838 ::feltöltve: 2013-07-01 :: megszólalók: Patkó Gyula,korábbi rektor,Miskolci Egyetem )
megnézem a videót  
  bulletMegérkezett a villamos
Környezetbarát, tágas és halk az az új villamos, amely ma hajnalban érkezett meg a Csehországi Plsenből Miskolcra. Ez az első tagja annak a 31 db-ból álló flottának, amely a következő években teljes egészében átveszi miskolci zártpályás közlekedés sz... (a38844 ::feltöltve: 2013-07-02 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletMegnyitottak az első Nemzeti Dohányboltok
Július elsején megnyitottak az ország első Nemzeti Dohányboltjai, július 15-től pedig már csak ezekben lehet dohányárut kapni. A nemzeti dohányboltok tulajdonosaira szigorú szabályok vonatkoznak, betartásukat már az első naptól ellenőrizhetik a hatós... (a38855 ::feltöltve: 2013-07-02 :: megszólalók: Urbán István,üzletvezető,;Bóta Jenő,,;Lizakovszky Gergely,, )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták a Selyemréti Strandfürdőt
Átadták a kibővített Selyemréti Strandfürdőt. Az eseményen részt vett Simicskó István sportért felelős államtitkár is. A vendégek számára akkor nyílik majd meg a komplexum, ha a vízminták minőségileg megfelelőek lesznek.... (a38859 ::feltöltve: 2013-07-02 :: megszólalók: Czinkné Sztán Anikó,ügyvezető,Miskolci Turisztikai Kft.;Simicskó István,sportért és ifjúságért felelős államtitkár,Emberi Erőforrások Minisztériuma;Kriza Ákos,polgármester,;Kiss Gábor,alpolgármester,;Csöbör Katalin,országgyűlési képviselő,(Fidesz-KDNP) )
megnézem a videót  
  bulletKéményseprési díj csökkenése
A rezsicsökkentés keretében az áram, a távhő, a víz- és csatorna, valamint a szemétszállítás után csökken a kéményseprés díja is. Miskolcon ez több mint 40000 háztartást érint. ... (a38860 ::feltöltve: 2013-07-02 :: megszólalók: Boros Gyula,,;Fatiné Szabó Irén,,;Kiss Árpádné,csoportvezető,Gazdálkodási Főosztály, Polgármesteri Hivatal )
megnézem a videót  
  bulletRendőrkézen a Fészekrakó-csalássorozat 2 fő gyanúsítottja
Nemzetközi körözés alapján Lengyelországban fogták el a Fészekrakó-csalássorozat 2 fő gyanúsítottját. A két férfi jelenleg Miskolcon van előzetes letartóztatásban. Az egyik felhajtóként a gyanú szerint mintegy 417 millió forinttal károsította meg az ... (a38868 ::feltöltve: 2013-07-03 :: megszólalók: Martossy György,szóvivő,B.-A.-Z. Megyei Főügyészség )
megnézem a videót  
  bulletJogerős végzések fészekrakó ügyben
Megérkeztek az első jogerős végzések fészekrakó ügyben a Városházára. Ennek értelmében augusztus végéig 12 ingatlanból kell kiköltöznie az érintetteknek. Akiket kilakoltatnak, lakcímet sem kaphatnak a későbbiekben Miskolcon.... (a38896 ::feltöltve: 2013-07-05 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,;A riporter: Kereki Gergely,, )
megnézem a videót  
2014-01-13 18:17
Hétfő
Ez történt ( )
bulletCsendesebb, tágasabb és gazdaságosabb az új miskolci villamos bulletÍtélet bulletBosch - Miskolc együttműködési megállapodás bulletMiskolci Önkormányzat Rendészeti Szervezete bulletÚj munkahelyek a TS Hungáriánál bulletVihar Miskolc
megnézem a teljes műsort
  bulletCsendesebb, tágasabb és gazdaságosabb az új miskolci villamos
Csendesebb, tágasabb, egyszerű rá felszállni, jobb kilátást biztosít és gazdaságosabban üzemeltethető mint a jelenleg futó modellek - ilyen Miskolc új villamosa. A csehországi Pilsenben gyártott jármű prototípusát Kriza Ákos polgármester és Devecz Mi... (a38433 ::feltöltve: 2013-06-04 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,;Devecz Miklós,vezérigazgató,MVK Zrt.;Zdenek Mayer,értékesítési alelnök,Skoda Transportation )
megnézem a videót  
  bulletÍtélet
Kétválra fektette a Kriza Ákos a Blikket. Az ítélőtábla jogerősen kimondta, hogy a polgármester nem épített utat saját háza előtt hivatali ideje alatt. Kriza Ákos bejelentette, hogy rágalmazás miatt jogi eljárást kezdeményez az MSZP és Káli Sándor vo... (a38461 ::feltöltve: 2013-06-05 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletBosch - Miskolc együttműködési megállapodás
Együttműködési megállapodást írtak alá csütörtökön a miskolci önkormányzat és a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. vezetői a közös stratégiai gondolkodás és a szoros együttműködés folytatásáról a városháza dísztermében. ... (a38472 ::feltöltve: 2013-06-06 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,;Uwe Mang,gazdasági igazgató,Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.;Max Nitzsche,ügyvezető igazgató,Robert Bosch and Body Systems Kft. )
megnézem a videót  
  bulletMiskolci Önkormányzat Rendészeti Szervezete
A megyeszékhelyek közül először Miskolcon alakult önkormányzati rendészet, amely még áprilisban kezdte meg munkáját. A rendészeti feladatokat ellátó felügyelők azóta a rendőrség feladatainak végrehajtásában is közreműködnek. ... (a38495 ::feltöltve: 2013-06-07 :: megszólalók: Sasvári Olga,,;06 80 46 00 46,bejelentő szám,Önkormányzati Rendészet;Szilvási Gyula,,;Vince Csaba,megbízott vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bulletÚj munkahelyek a TS Hungáriánál
Akár a két és félszeresére nőhet az évente átvizsgált és javított vasúti kerékpárok száma a TS Hungária Kft. miskolci üzemében, annak a másfél milliárd forint értékű fejlesztésnek köszönhetően, amit uniós támogatással valósítottak meg. Az osztrák tul... (a38540 ::feltöltve: 2013-06-12 :: megszólalók: Nagy Ferenc,, )
megnézem a videót  
  bulletVihar Miskolc
Megáradt patakok, elöntött utak, kidőlt fák és letört ágak - ez maradt a tegnap esti vihar után. Miskolc belvárosában hömpölygött a víz az éjszakai esőzések miatt. 50 milliméter csapadék hullott rövid idő alatt, ezért az árkok nem tudták elnyelni a c... (a38723 ::feltöltve: 2013-06-25 :: megszólalók: Hudák Andrea,sajtóreferens,B.-A.-Z.Megyei Katasztrófavédelm Igazgatóság;Galamb Andrea,,;Erdődiné Molnár Zsófia,meteorológus,Országos Meteorológiai Szolgálat Észak-Magyarországi Regionális Központ )
megnézem a videót  
2014-01-10 18:17
Péntek
Ez történt ( )
bulletEsély lakásfelújítással bulletFélmilliárdnyi új eszköz a miskolci iskolákban bulletÁtadták Közép-Európa legnagyobb geotermikus rendszerét bulletÁtvizsgálják a miskolci közintézményeket bulletÜnnepi díszközgyűlés bulletKörzeti megbízotti iroda Lyukóban
megnézem a teljes műsort
  bulletEsély lakásfelújítással
Teljesen felújították és már ki is bérelték azt az önkormányzati lakást, amit hátrányos helyzetű álláskeresők varázsoltak újjá egy unió által támogatott programban. A résztvevőkre hamarosan vizsga vár, a képzés végén OKJ-s szakképesítést szerezhetnek... (a37992 ::feltöltve: 2013-05-02 :: megszólalók: Nagy Viktor,,;Lórántné Orosz Edit,igazgató,Munkaügyi Központ, B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal;Kiss Gábor,alpolgármester,;Dobai Szabolcs,igazgató,Mentor Gimnázium és Szakképző Iskola )
megnézem a videót  
  bulletFélmilliárdnyi új eszköz a miskolci iskolákban
Több száz új számítógépet, vezeték nélküli internetes rendszereket és okos táblákat kapnak a miskolci iskolák – mindezzel továbbjavulhat az oktatás minősége. Az önkormányzat 485 millió forintot nyert az Új Széchényi Terv pályázatán. Az önrész n... (a38029 ::feltöltve: 2013-05-06 :: megszólalók: Pásztorné Bakó Márta,igazgató,II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola;Vadócz Máté,beszerzési és logisztikai igazgató,Profit Expert Kft.;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták Közép-Európa legnagyobb geotermikus rendszerét
A teljes Avasi lakótelep, vagyis több mint 10 000 lakás távfűtését tudja biztosítani az elkészült miskolci geotermikus rendszer, ami Közép-Európa legnagyobb ilyen beruházása. A 7 és fél milliárd forint értékű beruházás kapcsán, Német Lászlóné nemzeti... (a38051 ::feltöltve: 2013-05-07 :: megszólalók: Németh Lászlóné,nemzeti fejlesztési miniszter,;Kriza Ákos,polgármester,;Tóth Péter,vezérigazgató,Pannergy Nyrt. )
megnézem a videót  
  bulletÁtvizsgálják a miskolci közintézményeket
Elrendelte a miskolci közintézmények műszaki vizsgálatát Kriza Ákos. Miskolc polgármestere ezt a Bokréta úti bölcsődében történt keddi burkolatomlás miatt kezdeményezte. A bölcsődében több négyzetméternyi vakolat és csempe hullott az alvó gyerekekre.... (a38067 ::feltöltve: 2013-05-08 :: megszólalók: Gábor Enikő Luca Sára,,;Balogh Károly,,;Farkas Mónika,,;Tóth Andrea,bölcsődevezető,Margaréta Bölcsőde;Kiss János,önkormányzati képviselő,(Fidesz);Gaskó Bertalan,szóvivő,Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság )
megnézem a videót  
  bulletÜnnepi díszközgyűlés
Május 11-e Miskolc város napja. Ferenc József osztrák császár és magyar király 1909-ben ezen a napon adományozott címeres kiváltságlevelet és ezzel önálló törvényhatósági jogokat Miskolcnak. A város napja tiszteletére ebben az évben is ünnepi díszköz... (a38110 ::feltöltve: 2013-05-11 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,;Takács István,Miskolc Város Díszpolgára,;Soós Ferenc,Pro Urbe kitüntető cím,;Kalna Zsolt,Pro Urbe kitüntető cím, )
megnézem a videót  
  bulletKörzeti megbízotti iroda Lyukóban
Huszonnégy órás rendőri jelenlét Lyukóvölgyben – átadták a városrészben a rendőrség körzeti megbízotti irodáját. A helyiséget az önkormányzat a helyi közösségi házban biztosítja, a bűnözés visszaszorítása érdekébent tett intézkedésről Sebestyén... (a38293 ::feltöltve: 2013-05-28 :: megszólalók: Szeles Csaba,,;Vereckei Csaba,főkapitány,B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság;Kriza Ákos,polgármester,;Sebestyén László,országgyűlési képviselő,Fidesz-KDNP )
megnézem a videót  
2014-01-09 18:17
Csütörtök
Ez történt ( )
bulletPannergy támogatás bulletRendészeti szerv alakult bulletTakarítanak, felújítanak - áprilisban startolt a második szakasz bulletÉpülnek a geotermikus fóliasátrak bulletFészekrakós lakásokat vásárol meg az önkormányzat bulletÚj munkahelyek a Bosch-nál bulletMilliárdos ivóvízvédelmi fejlesztés
megnézem a teljes műsort
  bulletPannergy támogatás
Közel hárommilliárd forintos vissza nem térítendő támogatást kapott a PannErgy többségi tulajdonában álló leányvállalata. A támogatás révén megvalósul a miskolci avasi és belvárosi hő körzetek ellátását biztosító hőellátó rendszer hulladékhőjét továb... (a37563 ::feltöltve: 2013-04-02 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletRendészeti szerv alakult
A gumibot és a bilincs használatára is kiképzik mostantól a miskolci közterület felügyelőket és mezőőröket, akik áprilistól az önkormányzati rendészeti szervhez tartoznak. Ettől és a járőrök intézkedési jogkörének bővülésétől azt várják, hogy javul m... (a37580 ::feltöltve: 2013-04-03 :: megszólalók: Vereckei Csaba,főkapitány,B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság;Vincze Csaba,megbízott vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bulletTakarítanak, felújítanak - áprilisban startolt a második szakasz
A hosszú tél után megkezdődött a tavaszi nagytakarítás a városban. Minden korábbinál többen dolgoznak a tél nyomainak eltüntetésén. Áprilisban elindult a közmunka program második üteme is. Így összesen már több mint 1300 közmunkás dolgozik a város re... (a37650 ::feltöltve: 2013-04-08 :: megszólalók: Pásztor Imre,kommunikációs vezető,Miskolc Holding Zrt.;A riporter: Kiss Alicia,,;Bakos István, vezető koordinátor, Start Közfoglalkoztatási Program,, )
megnézem a videót  
  bulletÉpülnek a geotermikus fóliasátrak
Felhúzták az első fóliasátrat a Nádasréten, ahol 7000 négyzetméteren termesztenek majd zöldségeket a miskolci intézmények konyhái számára. Az Agrokultúra Kft. 4 méter belmagasságú fóliasátraiban a geotermikus rendszer Kistokaj felé visszaáramló meleg... (a37687 ::feltöltve: 2013-04-10 :: megszólalók: Lantos Ottó,ügyvezető igazgató,Miskolci Agrokultúra Kft. )
megnézem a videót  
  bulletFészekrakós lakásokat vásárol meg az önkormányzat
Újabb lépést tett Miskolc a fészekrakós problémák megoldására. Az önkormányzat több mint 600 millió forint értékű követelést vásárolt meg az egyik pénzintézettől, ezzel pedig csaknem kétszáz avasi és diósgyőri lakást terhelő hitelkövetelés tulajdonos... (a37765 ::feltöltve: 2013-04-16 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletÚj munkahelyek a Bosch-nál
Kétszáz új munkahely Miskolcon. Az Új Széchenyi Terv pályázatán 2,3 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kap a Bosch három projektjére, amivel kétszáz új munkalehetőséget teremt Miskolcon és környékén. A több mint 6 milliárd ... (a37783 ::feltöltve: 2013-04-17 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletMilliárdos ivóvízvédelmi fejlesztés
Aláírták a tapolcai vízmű új víztisztító rendszerének kialakításáról szóló szerződést. A speciális ultraszűrő az egész országban újdonságnak számít. A beruházás önrész nélküli, vagyis teljesen állami támogatásból valósul meg. Segítségével pedig egy,... (a37852 ::feltöltve: 2013-04-23 :: megszólalók: Hancz Péter,projektvezető,Hidrofilt Kft.;Üszögh Lajos,ügyvezető igazgató,(MIVÍZ Kft.);Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
2014-01-08 18:17
Szerda
Ez történt ( )
bulletMűholdhoz fejlesztettek alkatrészeket bulletKözlekedés a márciusi télben bulletTeltház a hajléktalanszállón bulletHelyreállt a rend Miskolcon és Borsodban a havazás után bulletMegújuló főutca bulletMiskolc készenlétben áll
megnézem a teljes műsort
  bulletMűholdhoz fejlesztettek alkatrészeket
Útlevél a nemzetközi űrközösségbe, kiugrási lehetőség Magyarország számára - így jellemezték ma azt a négy évvel ezelőtt indult projektet, amiben egy miskolci cég is szerepet kapott. Műholdhoz fejlesztett alkatrészeket az Admatis Kft. A miskolci mérn... (a37163 ::feltöltve: 2013-03-05 :: megszólalók: Bárczy Tamás,ügyvezető igazgató,Admatis Kft.;Szőke János,projektmenedzser,;Bárczy Pál,elnök,Magyar Űripari Klaszter )
megnézem a videót  
  bulletKözlekedés a márciusi télben
Akadozó tömegközlekedés, gyalogosok és autósok számára szinte járhatatlan járdák és utak, hatalmas mennyiségű közel 40 centiméteres hóréteg. A márciusi tél alaposan próbára tette a napközben útnak indulókat. ... (a37294 ::feltöltve: 2013-03-15 :: megszólalók: ATMO,,;Kosiczky Réka,,;Bató Zsolt,,;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletTeltház a hajléktalanszállón
Teltház van a Vöröskereszt miskolci hajléktalanszállóján. A rendkívüli időjárás miatt az elmúlt két nap alatt csaknem 30 fedélnélküli kért menedéket, ezért már megnyitották a nappali melegedőt és a népkonyhát is. A szállón vendégágyakkal és matracokk... (a37300 ::feltöltve: 2013-03-15 :: megszólalók: Komjáti István,,;Duberné Dunaveczki Éva,intézményvezető,Magyar Vöröskereszt Hajléktalanokat Gondozó Központ )
megnézem a videót  
  bulletHelyreállt a rend Miskolcon és Borsodban a havazás után
A főbb utakat megtisztították, és mindenütt helyreállt az áramszolgáltatás Borsodban. Miskolcon jobb volt a helyzet, mint az ország nyugati részében. Csütörtökön és pénteken viszont itt is sok autós akadt el a hó miatt, volt, akinek a rendőrök segíte... (a37324 ::feltöltve: 2013-03-18 :: megszólalók: Nagy Sándor,sajtószóvivő,Miskolci Rendőrkapitányság;Pap Zsolt,vezető mentőtiszt,B.-A.-Z. Megyei Mentőszervezet;A riporter: Istenes Zsolt,, )
megnézem a videót  
  bulletMegújuló főutca
Hétfőn megkezdődött a főutca díszburkolatának bontása. A régi köveket újakra cserélik. A munkálatok a Szentpáli utca és a Kazinczy utca között folytatódnak a következő hetekben. A helyszínen tartott reggeli sajtótájékoztatón kiderült, hogy a március ... (a37449 ::feltöltve: 2013-03-26 :: megszólalók: Szőnyi Péter,projektigazgató,Zöld Nyíl;Rostás László,főépítész,;Deutsch Miklós,elnök,Belvárosi Klaszter )
megnézem a videót  
  bulletMiskolc készenlétben áll
Tovább emelkedett a vízszint, árvízveszély viszont egyelőre nincs a Szinván. A patak mentén 12 helyszínen több mint 3600 homokzsákot helyeztek ki a partra, de ezen kívül további 20 ezer zsák áll készenlétben veszély esetére. A szakemberek 2 óránként ... (a37514 ::feltöltve: 2013-03-29 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,;Balogh Gábor,vízügyi szakreferens,Városüzemeltetési Osztály, Polgármesteri Hivatal;Üszögh Lajos,ügyvezető igazgató,MIVÍZ Kft. )
megnézem a videót  
2014-01-07 18:17
Kedd
Ez történt ( )
bulletNem lesz Miskolcon Világsátor! bulletPert nyert a város az Ikeron ellen az őstermelői piac ügyében bulletMűködnek a segélyhívó oszlopok bulletHavazás bulletFejlesztések Miskolcon
megnézem a teljes műsort
  bulletNem lesz Miskolcon Világsátor!
Nem lesz Miskolcon Világsátor - jelentette be ma délelőtt Kriza Ákos, polgármester. Állami és uniós támogatással, mintegy 1,7 milliárd forintból a borsodi megyeszékhelyen építették volna meg azt az európai multifunkcionális központot, ami a romák fel... (a36770 ::feltöltve: 2013-02-05 :: megszólalók: ATMO - Egyed Zsolt,országgyűlési képviselő,JOBBIK; Vona Gábor,elnök,Jobbik;Bendik Lajosné,,;Varga Attiláné,,;Mida Albert,,;Kriza Ákos,polgármester,Miskolc )
megnézem a videót  
  bulletPert nyert a város az Ikeron ellen az őstermelői piac ügyében
Pert nyert a város a Búza téri piacot működtető Ikeron Zrt.-vel szemben. A debreceni ítélőtábla kimondta, hogy bár konkurenciát jelenthet, sem a város, sem a kistermelői piacot működtető cég nem tanúsított tisztességtelen versenymagatartást. A döntés... (a36790 ::feltöltve: 2013-02-06 :: megszólalók: Szabó Ferenc,,;Herpai Mária,,;Lukács Lajosné,,;Hódosi Zoltánné,,;Szabó József,szóvivő,Miskolci Törvényszék )
megnézem a videót  
  bulletMűködnek a segélyhívó oszlopok
Gombnyomásra érkezik a segítség. Már üzemelnek a segélyhívó oszlopok Miskolcon. A város legforgalmasabb pontjaira helyezték ki a berendezéseket, szám szerint ötöt. Ilyen segélyhívók más nagyvárosokban is működnek – eredményesen. A cél, hogy gyo... (a36880 ::feltöltve: 2013-02-12 :: megszólalók: Kovács László Csaba,osztályvezető,Közterület-felügyeleti Osztály;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletHavazás
Hatalmas dugók alakultak ki a reggeli órákban Miskolc belvárosában. Az Uitz Béla utca lezárása és a havazás miatt csak araszolva lehetett haladni több útszakaszon. A forgalmat rendőrök és közterület-felügyelők irányították. Reggel nyolcig csaknem öt ... (a37006 ::feltöltve: 2013-02-22 :: megszólalók: Szalai Zoltán,,;Nagy Sándor,sajtószóvivő,Miskolci Rendőrkapitányság;Lukács Eszter,,;Erdődiné Molnár Zsófia,meteorológus,Miskolci Meteorológiai Állomás )
megnézem a videót  
  bulletFejlesztések Miskolcon
50 százalék helyett Miskolc adósságállományának 70 százalékát vállalja át az állam – ezt Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő jelentette be egy szerdai sajtótájékoztatón. Kriza Ákos polgármester kiemelte: a város 36 milliárd forintos... (a37065 ::feltöltve: 2013-02-27 :: megszólalók: Csöbör Katalin,országgyűlési képviselő (Fidesz),;Kriza Ákos,polgármester,;Sebestyén László,országgyűlési képviselő (Fidesz), )
megnézem a videót  
2014-01-06 18:17
Hétfő
Ez történt ( )
bulletMegnyíltak a járási hivatalok bulletÁllami kézben az iskolák bulletRezsicsökkenés - érkeznek a csekkek bulletVárosi fenntartás alá került kulturális intézmények bulletKanadai órisáplakátok Miskolcon bulletSegélyhívó oszlopok Miskolcon
megnézem a teljes műsort
  bulletMegnyíltak a járási hivatalok
Az ország legnagyobb járási hivatala kezdte meg működését ma Miskolcon. Az intézmény székhelyét a Petőfi utca 23. szám alatt ünnepélyes keretek között adta át Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter. Az országban októberig több mint 2... (a36322 ::feltöltve: 2013-01-02 :: megszólalók: Navracsics Tibor,közigazgatási és igazságügyi miniszter, )
megnézem a videót  
  bulletÁllami kézben az iskolák
Az államhoz kerültek a korábban az önkormányzatokhoz tartozó oktatási intézmények január elsejétől. Mostantól a Klebersberg Intézményfenntartó Központ irányításával működnek az iskolák. Az országban összesen 198 tankerület van, ezek között a miskolci... (a36338 ::feltöltve: 2013-01-04 :: megszólalók: Cserháti János,zenei igazgatóhelyettes,Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola;Szendrei Zoltán,regionális ügyvivő,PDSZ;Mariscsák István,igazgató,Miskolci Tankerület Klebersberg Intézményfenntartó Központ )
megnézem a videót  
  bulletRezsicsökkenés - érkeznek a csekkek
Van, aki még a tavalyi díjakról kapott számlát, van, aki pedig már a csökkentett rezsidíjas csekket fizeti be. A kormány döntése értelmében január 1-jétől 10 százalékkal olcsóbb az áram, a távhő és a gáz díja a lakossági fogyasztók számára. Aki még a... (a36357 ::feltöltve: 2013-01-04 :: megszólalók: Besenyei Mihály,, )
megnézem a videót  
  bulletVárosi fenntartás alá került kulturális intézmények
Hiánypótló, minőségi kiállítások, újragondolt struktúra – ezek mentén tervezi mind a múzeum, mind a város az év elején önkormányzati fenntartásba került Herman Ottó Múzeum jövőjét. Január elsejétől nem csal a múzeumot hanem a II. Rákóczi Ferenc... (a36637 ::feltöltve: 2013-01-26 :: megszólalók: Kiss Gábor,alpolgármester,;Pusztai Gábor,igazgató,Herman Ottó Múzeum )
megnézem a videót  
  bulletKanadai órisáplakátok Miskolcon
Átfogó médiakampány nem indul, néhány óriásplakát azonban a hétvégén kikerült az utcára azok közül, amelyeken a kanadai állam menekültügyi rendszerének változásait hirdeti. A kampány tervéről múlt héten tájékoztatták Kriza Ákos polgármestert, aki fel... (a36564 ::feltöltve: 2013-01-21 :: megszólalók: Sédtői Attila,,;Váradi Gábor,elnök,Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletSegélyhívó oszlopok Miskolcon
Információink szerint hétvégén már hazamehet a kórházból az a fiú, akit vasárnap hajnalban vertek meg a belvárosban. Támadója előzetes letartóztatásba került – erről ma döntött a bíróság. A város öt pontjára új segélyhívó berendezéseket helyezn... (a36608 ::feltöltve: 2013-01-23 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,;Farkas Attila,vezérigazgató,Salvaduardia Holding Zrt.;Gaskó Bertalan,szóvivő,B.-A.-Z. Megyei rendőr-főkapitányság )
megnézem a videót  

FRISS VIDEOHÍREK

Politikai, közéleti magazin
Helyzetkép 2015-06-10 (00:50:00)
- Ombudsman: súlyosan sérti a szegregátumok lakóinak jogait a Miskolci Önkormányzat - Menekültek: - félmillió menekült érkezhet Európába a nyáron. Magyarországon a Nemzeti konzultációt népszerűsítő plakátokat rongálják. - Ausztria busszal és repülővel küldené vissza az illegális bevándorlókat abba az európai országba, ahol először regisztrálták őket. - Magyarországra tavaly 45 ezer illegális bevándorló érkezett. Idén már az év elő öt hónapjában 50 ezren jöttek. - Biszku-per: - kezdődik minden előről
videó feltöltve: 2015-06-10 19:00:15
16 csapatos lesz az OB I.
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:01)
16 csapatos lesz ősztől az E.ON férfi ob I.-es bajnokság. Ezt korábban a Liga javasolta, tegnap pedig a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége rábólintott a tervre. A csapatok a 2016-os, januári belgrádi Európa-bajnokság, valamint az olimpiai felkészülés miatt dolgoztak az élvonalbeli bajnokság lebonyolításának átalakításán. Az új idényben két, nyolcas csoportot alakítanak ki, amik nagyjából azonos erősségűek lesznek. A változtatás már az újonc Miskolcot is érinti és érdekesség, hogy emiatt az a Tatabánya is indulhat az első osztályban, akiknek legyőzése a legfontosabb volt az MVLC-nek, a feljutásért folytatott küzdelmekben.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:52:05
Mindenkit érdekel az új vár
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:13)
Négyszeresére nőtt a diósgyőri vár forgalma a felújítás óta. A miskolciak mellett az ország több pontjáról, és külföldről is érkeznek a várba. A legtöbben emléket is visznek haza az élmény mellett. Azt mondják, már maga az építmény is egyedülálló attrakció.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:41
megszólalók: Keresztes Edina,,;Veresné Tar Gabriella,tárlatvezető,

Közbiztonsági fórum az Avason
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:51)
Kábítószeres fiatalokra és részeg randalírozókra panaszkodnak az avasiak. Bár szinte már egyetlen fészekrakó sincs a lakótelepen, a hajléktalanok és a szemetelők még mindig gondot okoznak a környéken. Az Avas Délen tartottak közbiztonsági fórumot tegnap- ahol az is elhangzott, hogy éppen ezért több rendőr és rendész lesz a problémásabb területeken.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:38
megszólalók: Glatz Katalin,önkormányzati képviselő,Fidesz-KDNP;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,MÖR;Kiss Gábor,alpolgármester,;06-80-46-00-46,,

Szemétszedés Lyukóban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:15)
Lyukóban szerencsére olyanok is élnek, akik tenni is akarnak környezetükért. Ma több tonna szemetet szedtek össze a városrészben, de a saját portáikon is lomtalaníthattak a lakosok. A szemétszedést a terület önkormányzati képviselője szervezte.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:50:23
megszólalók: ATMO,,;ATMO,,;ATMO,,;Csikja Vanessza,,;Deák-Bárdos Mihály,,önkormányzati képviselő,, Fidesz-KDNP;ATMO,,

Lyukóban ellenőrzött a hatóság
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:56)
Elhagyott, feltört házak és áramlopások a Lyukóvölgyben- a rendészek és a társhatóságok folyamatosan visszatérnek a helyszínre. A környéken sokan örülnek a hatósági jelenlétnek, amit a miskolci rendészek folytatni is fognak.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:48:47
megszólalók: Atmo:Juhász Róber (nincs felirat)t,,;Juhász Róbert,,;Papp Ferenc,,;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet

Nyári diákmunka
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:55)
Sok diák vállal munkát a szünidő alatt. Idén is főként irodákba, hipermarketekbe és termelő cégekhez keresik a fiatal munkaerőt. Az órabérek a munka jellegével változnak. Az alap a minimálbér, de képzettségtől és tapasztalattól függően a diákok akár a minimálbér kétszeresét is megkereshetik. Munkát vállalni a diákmunka közvetítőn keresztül érdemes.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:47:54
megszólalók: Varga Viktória,,;Boros Jenifer,,

Fecske gyűrűzés
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:02:06)
Több fecskét, és fecske fiókát is meggyűrűztek ma a MIVÍZ telephelyén. A Magyar Madártani Egyesület Bükki csoportja szerint 5 év múlva teljesen eltűnhetnek a fecskék Magyarországról. A miskolci vízművek telephelyén azonban csaknem 30 fecskefészek található. De, egy egészen különleges madár is gyűrűt kapott.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:46:57
megszólalók: Pusztai Leó,,;Somoskői Péter,,alelnök,,Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bütkki helyi csopor;Szabó György,, stratégiai igazgató,,MIVÍZ Kft.

Csődvédelmi törvényjavaslat a családokért
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:21)
Több tízezer szegény sorsú családon segíthetne a KDNP törvényjavaslata, melyet ma tárgyalt az országgyűlés. A csődvédelem szerint az adós mentesítést kapna a végrehajtás alól, részleges moratórium kapcsolódik hozzá és az adósság egy részét is elengedhetik. Miskolcon a családsegítő szolgálat segített a kilátástalan helyzetbe került családokon. Az igazgató szerint az új törvény több szempontból is jobb lehet a réginél.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:45
megszólalók: Földessy Judit,igazgató,Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény

Ezrek operája a Jégcsarnokban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:23)
A sport és a művészet tökéletesen megfér egymás mellett. Bizonyítja ezt az is, hogy a tavalyi operafesztivál egyik legnépszerűbb programjának, az Ezrek operájának a Jégcsarnok adott otthont. A tér akusztikája annyira optimális a műfajhoz, hogy az Aida után ismét ezt a helyszínt választották. Ezúttal pedig nem csak az Ezrek operája lakja majd be a csarnokot. Az operafesztivál pénteken kezdődik
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:13
megszólalók: Kesselyák Gergely, fesztiváligazgató,BartókPlusz Miskolci Operafesztivál


még több videohír...

Miskolc TV mai műsora

2020-10-31 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!