• Szakrális műsort tervez augusztus 20-ra a dramaturg

  Szent István királyunk örökségét többféle megközelítésből lehet vizsgálni, államalapításunk ünnepe, augusztus 20-a pedig lehetőséget ad arra, hogy a magyar nép első keresztény királyának munkásságát mind politikai, mind szakrális oldaláról megvizsgáljuk. Az idei ünnepi műsor inkább a vallási jelleget domborítja majd ki, tudtuk meg Zalányi Gyulától, a műsor dramaturgiai előkészítőjétől és rendezőjétől.

 • Hozzászólás

  Írta lényeglátó - 2012-08-17 12:41
  Vendég
  Itt keresendő történelmünk minden kínjának, szenvedésünknek, balsorsunknak minden gyökere! Született egy ország, melynek uralkodó osztálya (idegen lévén) mindig a nép ellen, és saját önzése szerint élt! Akik soha nem átallottak idegen hatalomra támaszkodni, azt kiszolgálni saját uralmi helyzetük fenntartása érdekében.
  A ma Szent István éltetők megint a németekhez kívánják az országot csatlakoztatni. Mert jóakarónk, nekünk a német! Ma – holnap „boldog emlékezetű” lesz a Habsburg – ház. Az amnéziában szenved, vagy nagyon is jól tudja a régi receptet, amely szerint a „német lovagok” segítségével a mi zsírunkon süti a maga pecsenyéjét.