Performansz

2014-02-17 00:00Mike György Szerzők listája

Múlt csütörtökön Miskolcon ellenzéki, magukat különös előszeretettel demokratának nevező képviselők spontán felindulásból megakadályozták a polgármestert napirend előtti felszólalásának megtartásában, majd a kényszerszünet után sem csillapodtak. A Polgármester Úr állítólag azóta kicsit neheztel rájuk. Pedig az ellenzéki(demokrata) politikusok nem haragszanak őrá, nincs ebben semmi személyes, vagy ilyesmi, az ellenzékiek(demokraták) csak kicsit szórakoztak, ahogy az ellenzék(a demokraták), és a híveik teszik mostanában.

Felmásznak a Sándor Palota erkélyére, átmásznak a Fidesz-székház kerítésén és „elfoglalják” azt, papírdarabokat írnak tele hülyeségekkel és mutogatják a Közgyűlésben, megafonon keresztül társalognak, videokamerával hergelik a kormánypártiakat, leszedik az EU-s zászlókat és kihajigálják az ablakon, ahogy ez őnáluk szokás. Nem szeretik a monotóniát, nem szeretik a mások demokráciáját.  
Ők csak egy kis változatosságra vágynak, a kormánypárt meg épp akkor akar dolgozni.
Nem hagyják őket.

Azt írja a Népszabadság, hogy ez az ellenzéki engedetlenségi hullám valószínű tovább erősíti a kormánypárt amúgy is jelentős előnyét, és csakugyan, az a miskolci lakos, aki végignézte a múlt csütörtöki performanszot a „demokrata” oldalra már valószínű nem nagyon lesz vevő, és az se kizárt, hogy a mai ellenzék felé mindig is enyhe gyanakvással, sőt előítélettel fog közelíteni.
Kérdés persze, hogy ellenzék-e ez még egyáltalán. Józanul gondolkodva ellenzék az, ha valaki nem fogadja el a kormánypárt politikáját és ennek minden lehetséges alkalommal határozottan hangot is ad. A Parlamentben és a Közgyűlésben. Ha az alkalom éppen nem megfelelő, akkor viszont csendben marad és Uram bocsá’ végighallgatja a másikat. És ha jól csinálja a dolgát, akkor a következő választásokat megnyeri, és onnantól ő vezetheti a Közgyűlést.

Ha jól csinálja a dolgát …