Jönnek az újabb parajelenségek

2010-10-25 00:00Soós Péter Szerzők listája

Tolvajok városa (The Town)
színes, feliratos, amerikai filmdráma, 125 perc

Ben Affleck második rendezésében a főszerepet is elviszi, partnere Rebecca Hall (Vicky, Cristina, Barcelona; A tökéletes trükk). A Bostonban történő rablások és más erőszakos bűncselekmények nagy részét ugyanabból a kerületből származó tettesek követik el. Doug itt él: ezt a világot ismeri, ezeket a szabályokat fogadja el. Ő és emberei sosem haboznak, mindig megszerzik, ami kell nekik, és nem hagynak nyomot maguk után. Ám most az egyszer hibáznak: egy rosszul sikerült bankrablás során kénytelenek túszul ejteni egy banktisztviselőt (Rebecca Hall) és ettől kezdve minden megváltozik.Szemekbe zárt titkok (El secreto de sus ojos/The Secret in their Eyes)
színes, feliratos, argentin-spanyol krimi, 127 perc, 2009

A spanyolok tudnak filmet készíteni, s ez most is kiderült. Nem véletlenül jelölték Oscar-díjra (legjobb idegennyelvű film kategória), és még az IMDb-n (The Internet Movie Database – Internetes Mozi-adatbázis) is nyolc fölött áll az értékelése. Benjamin, egy nyugdíjba vonult törvényszéki alkalmazott úgy dönt, hogy könyvet ír egy régi megerőszakolással egybekötött gyilkossági ügyről, amit véleménye szerint rosszul oldott meg a rendőrség. Ettől a regénytől azt reméli, hogy lezárhatja múltja megoldatlan gyilkossági ügyeit, és egykori viszonzatlan szerelmére a felettese iránt is gyógyírt keres. Megnyitja hát a már lezárt aktákat, és nyomozni kezd a zavaros és rémisztő ügyben.Újabb parajelenségek (Paranormal Activity 2)
színes, feliratos, amerikai horror, 86 perc, 2007

A Paranormal Activity után itt a várva várt folytatás! Akinek az első rész nem jött be, vagy nem látta, az inkább ne nézze meg. Az első rész kézi kamera adta izgalmait is elvették tőlünk, ezúttal biztonsági kamerán nézünk másfél órát - de legalább nem lövik le az előzetesben az összes poént. Egy fiatal középosztálybeli pár új otthonába költözik. Hétköznapjaikat azonban egyre inkább feldúlja valami, mely akkor jön, amikor alszanak, vagy aludnának…Soul Kitchen
színes, feliratos, német vígjáték, 99 perc, 2009

Velencei fesztiválos, különdíjas, német film Gryllus Dorkával. A kocsmatulajdonos Zinos-t balszerencsék sorozata sújtja: barátnője Kínába megy dolgozni, porckorongsérve lesz és lassacskán törzsvendégei is faképnél hagyják. Mindennek tetejébe megjelenik börtönből frissen szabadult testvére – akinek segítségre van szüksége – és egy akadékoskodó adóellenőr is. Zinos minden erejével azon van, hogy Németországot és minden gondját hátrahagyva kövesse barátnőjét Shanghaiba, ám közben a Soul Kitchen a remek ételek és hangulatos koncerteknek köszönhetően egyre népszerűbbé válik.Sejtcserés támadás (The Switch)
színes, feliratos, amerikai vígjáték, 103 perc, 2010

Terhes LESZEK buli? Mifene… Kassie (Jennifer Aniston) egy okos, vidám, szingli lány, aki a kissé idegbajos legjobb barátja, Wally határozott ellenvetésének eleget nem téve végképp úgy dönt, itt az ideje egy babának, még akkor is, ha ezt saját magának kell is megoldania egy sármos „önkéntes” spermadonor apró kis segítségével. A jóbarát Wally azonban alaposan felönt a garatra azon a bizonyos party-n Kassie-nél, és semmire sem emlékszik utána. Pedig a lány lakásán tárolta az „alapanyagot”…
 


Lourdes
színes, feliratos, osztrák-francia-német filmdráma, 96 perc, 2009

A film egy lourdes-i zarándokút történetét meséli el. A főszereplő, Christine gyógyíthatatlan betegsége miatt nem tud járni. Utazásán az ő szemével látjuk Lourdes-t, és megértjük az emberek társasága iránti vágyát.Alfa és Omega 3D (Alpha and Omega)
színes, magyarul beszélő, amerikai-indiai animációs film, 88 perc, 2010

Újabb cuki 3D-s, animációs filmecske. A fürge észjárású Humphrey egy igazi omega farkas, akinek a szellemes szóviccekről szólnak a napjai, és leginkább bugyuta társaival lóg, a tréfálkozó farkasokkal és a videójátékokkal játszó mókusokkal. Teljes ellentéte Kate, az alfa nőstény, aki kötelességtudó, fegyelmezett és ügyes Lara Croft-féle mozgása pedig mindenkit ámulatba ejt. Kettejüknek együtt pedig több ezer kilométert kell megtenniük, és csak egymásra számíthatnak.Minden rendben lesz (Alting bliver godt igen/Everything Will be Fine)
színes, feliratos, dán-svéd-francia film, 90 perc, 2010

Hősünknek pár nap alatt le kell adnia egy háborús témájú forgatókönyvet, de képtelen rá. Közben elüt egy Afganisztánból hazatért dán katonát, akinél titkos, brutális kínzásokról készült fényképeket talál. A fotósorozat alapján nyomozásba kezd. Eközben a feleségével gyereket adoptálnának, de vajon kibírható-e mindez egyszerre?

Port.hu / S.P.