Opera és rock egy színpadon

2008-06-06 16:06Horváth Imre Szerzők listája

epica2.jpgMerész vállalkozásba vágott tavaly a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál. A szélesebb közönség felé való nyitás érdekében meghívták a svéd Therion zenekart, amely a szimfonikus rockzene egyik kiemelkedő alakja. A koncerten a rockmuzsikusok szimfonikus zenekarral és kórussal közösen léptek fel, és saját dalaik mellett Dvorak, Wagner, Verdi és Saint-Sant-műveket is előadtak óriási sikerrel a teljesen megtelt miskolci Jégcsarnokban. A sikeren felbuzdulva a szervezők az idén is folytatják ezt a sorozatot, az Opera-Rock Show mostani vendége a holland Epica együttes lesz. Ők is szimfonikus és kórustámogatással lépnek színpadra, közel száz muzsikus zenél majd egyszerre, és adja elő az Epica szimfonikus-rock dalai mellett Orff, Mozart, Dvorak, Prokofjev, Grieg, Vivaldi darabjait. A koncert iránt külföldről is nagy az érdeklődés, hiszen az együttes most tudja először előadni programját nagyzenekarral és kórussal. Közel húsz európai országból érkeznek majd Epica-rajongók Miskolcra június 14-én, szombaton, ahol este 9 órakor kezdődik a koncert a Jégcsarnokban, sőt rendeltek jegyet az Egyesült Államokból és Mexikóból is. A koncert komoly felkészülést kíván minden résztvevőtől: a kibővített Reményi Ede Kamarazenekar és a Miskolci Nemzeti Színház kórusa már áprilistól próbál Miskolcon, az Epica által elküldött kották alapján, míg a show előtt egy hétig közösen gyakorolnak majd a holland együttessel a Jégcsarnokban.
A szervezők szeretnének azon rajongók kedvébe járni, akik eljönnek az Epica klasszikus showjára. A koncert ugyanis „kamerabarát” lesz, azaz a kisméretű, nem profi kamerákat a szervezők beengedik, sőt azt kérik a nézőktől, hogy minél több felvételt (fotó és video) készítsenek, és azt töltsék fel az internetre. Az egyetlen kérés az, hogy mindenhová írják azt, hogy „A felvételek Miskolcon, a nemzetközi operafesztiválon készültek”.
A koncerten nemcsak a zene, a látvány is különleges lesz. A fényprogramot a dalokhoz igazítva készítik el, és az Epica már így készül Hollandiában, „rekonstruálva” a koncert-körülményeket.

www.operarockshow.hu
  • Kategória: ROVATOK: > FÓKUSZBAN
  • Hozzászólás: 0
  • Megtekintés: 486
  •  9.5 - 2 szavazat -

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.