Városinfó

Hatósági bizonyítvány a jövedelemről

2007-05-03 12:04

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Tájékoztató az önkormányzat polgármestere által kiállított – a kérelmező családjában egy főre jutó havi jövedelemről – és kiadott hatósági bizonyítványról az 1993. évi III. törvény 54/A. § (3) bekezdése szerint az állami adóhatósághoz teljesítendő bejelentési kötelezettségről.

A szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: törvény) 54/A. § (1) bekezdés szerint a települési önkormányzat polgármestere a járulékfizetés alapjának meghatározása céljából kérelemre hatósági bizonyítványt állít ki – a kérelmező saját és családtagjai jövedelmére vonatkozó igazolás alapján – annak a személynek, akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított személyi alapbér mindenkori kötelező legkisebb összegét.

A települési önkormányzat jegyzője a törvény 54/A. § (3) bekezdése alapján bejelentési kötelezettséget teljesít az állami adóhatóság felé azokról a személyekről, akik részére a hatósági bizonyítványt a polgármester kiállította.

A bejelentési kötelezettség teljesítésére kialakítottuk a 07T1010 számú bejelentő lapot.

Az adatlap kereskedelmi forgalomban nem kapható, azt kizárólag az APEH internetes honlapjáról lehet kinyomtatni a oldalról.

Az adatlap elektronikus úton nem adható be, azt az önkormányzat székhelye szerint illetékes APEH igazgatósághoz postai úton vagy személyesen lehet benyújtani.

Általános szabályként a bejelentési kötelezettséget a hatósági bizonyítvány kiállításának hónapját követő hónap 12. napjáig kell teljesíteni.

A 2007. év január 1-je és március 31-e között kiállított hatósági bizonyítványokkal kapcsolatos adatszolgáltatást első alkalommal 2007. május 12-éig kell teljesíteni.
Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-12-03 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!