Közélet

A nyár véget ér, a turisztikai szezon azonban nem

2014-08-31 16:13

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A következő héten már a szeptember köszönt ránk, ez azonban nem jelenti feltétlenül azt, hogy turisztikai értelemben is vége a nyárnak. Arról, hogy milyen volt az idei nyár, s mi várható még a turisztikai szezonban Bánhunyadi Anitát, az IBUSZ Utazási Irodák Kft. miskolci irodaigazgatóját kérdeztük.

spanyolorszag.jpg

Mint mondta, szezonnak még koránt sincs vége. Egyébként ahhoz, hogy egy szezon zárását sikeresnek ítéljék, az elő- és utószezonok eladási mutatóira ugyanannyira szükség van, mint a főszezonéra. – Az azonban már most látszik 2013 azonos időszakához képest, hogy forgalmunk tovább növekedett idén. Már a tervezésnél pozitívabban álltunk a nyári szezon elé, és 20-30 százalékkal növeltük lekötéseinket a tavalyihoz képest, valamint egy teljesen új desztináció bevezetését is elérkezettnek láttunk.

Ez nem más, mint a görög Karpathos-sziget, amely úgy tűnik beváltotta a hozzá fűzött reményeket – nyilatkozta az irodaigazgató, hozzátéve, hogy az utasok körében – az elmúlt évtől eltérően – egyre több az előfoglalás. Nem vártak a last minute ajánlatokra. Ennek okát abban látják, hogy a tour operatorok tudatosabbak lekötéseikkel, de a korábbi, egyiptomi zavargások is éreztetik még hatásukat. Ennek következtében a nyaralni indulók többsége még mindig a klasszikus mediterrán térségbe szervezett utakat választja – ilyen Görögország, Spanyolország, Olaszország és Horvátország. Ezek a legnépszerűbb úti célok jelenleg is.

karpathos-sziget.jpg

– Mindezek kihatnak az utazási szokásokra is. A nagy akciózások már tavaly is elmaradtak és idén sem járt jól, aki az ultra last minute utakra alapozta nyaralását. Akinek határozott elképzelései voltak, illetve vannak a nyaralásával, szállásával kapcsolatban, az jobban jár, ha él az előfoglalás nyújtotta akár 35 százalékos kedvezményekkel a jövőben is. Tapasztalataink szerint, utasaink külföldi utazásaik szervezésekor elsősorban helyszín és nem program szerint választanak, de belföldi utazáskor figyelembe veszik az adott régió programjait is.

A következendő időszakban a belföldi szüreti mulatságok lehetnek vonzóak az utasok körében – hangsúlyozta Bánhunyadi Anita. A választás során azonban érdemes legelső körben a Külügyminisztérium honlapján tájékozódni, hiszen lehetnek olyan térségek, amelyeket különböző okokból, nem ajánlanak úticélnak. Az október elejéig tartó utószezon úti céljai nem térnek el a nyári ajánlatokétól.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-07-23 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!