Sport

Amerikai irányító Diósgyőrben

2014-08-31 13:44

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE dvtk_kosaras1.jpg

Az Aluinvent-DVTK-hoz szerződött Italee Lucas. A 25 éves kosaras a North Carolina egyetem és a női NBA-s Tulsa Shock korábbi játékosa is volt. Ma délelőtt érkezett meg Budapestre, ahonnan azonnal Miskolcra vezetett az útja.

- Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptok a bizonyításra a DVTK menedzsmentjétől és Maikel Lopez vezetőedzőtől. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy érmet szerezzen a csapat és az a lehető legfényesebb legyen. Azt hallottam, hogy fantasztikus, Európában szinte egyedülálló szurkolótábora van a DVTK-nak, remélem sok örömet fogok okozni nekik - mondta Italee Lucas.

- Italee a vezetőedzőnk javaslatára került hozzánk, aki jól ismeri őt a spanyol bajnokságból - nyilatkozta Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője. - Megalkuvást nem tűrő, remek fizikai képességekkel rendelkező játékos, aki irányító létére a pontszerzésből is kiveszi a részét mindamellett, hogy a csapat vezére. Idén érmet kell szereznünk, és biztos vagyok benne, hogy Italee személyében a kirakós egyik fontos eleme került ma a helyére.

dvtk_kosaras.jpg

- Olyan játékos, aki pontosan illik az általam elképzelt játékstílushoz, és azt meg is tudja valósítani a pályán - tette hozzá Maikel Lopez, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. - Sokat erősödtünk vele, győztes típus, ezt a spanyol bajnokságban az ellenfél csapatának edzőjeként a saját bőrömön is megtapasztalhattam.Italee Lucas középiskolásként kétszer vezette győzelemre csapatát az állami bajnokságban. Képességeire hamar felfigyeltek, így tagja volt az U18-as és az U19-es amerikai válogatottnak is, ez utóbbival 2007-ben világbajnoki címet szerzett. Kosárlabda karrierjét a North Carolina egyetemen folytatta, ahol szintén kitűnt szorgalmával és győzni akarásával, olyannyira, hogy a diploma megszerzése után szerződtette a női NBA-ben játszó Tulsa Shock csapata. Európában eddig az izraeli, román és spanyol bajnokságokban szerepelt, ez utóbbiban közel 18 pontos átlagolt. Az elmúlt évet az afrikai bajnokok ligájában töltötte, ahol csapatával megnyerték a sorozatot és őt választották a legértékesebb játékosnak (MVP).

 

Forrás: dvtk.eu
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-11-26 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!