Sport

Tóth Zsolt a Volánnál folytatja!

2014-08-30 06:26

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A közeli napokban eldőlt, hogy a Borsod Volán NB I Keleti csoportban szereplő férfi asztalitenisz együttese nagyszerű igazolással erősítette egyébként sem gyenge alakzatát, így bombaerős kvartettel vághat neki a jövő hét végén rajtoló pontvadászatnak. Megtudtuk, hogy Tóth Zsolt került a közlekedésiekhez, akiről a sportág berkeiben járatosak pontosan tudják, hogy miskolci, így kacskaringós út után visszatért a borsodi megyeszékhely reprezentáns együtteséhez!

Tóth Zsolt az utóbbi években az ugyancsak NB I-es Nyírbátor gárdáját erősítette, és nem is akármilyen teljesítménnyel járult hozzá, hogy az alakulat stabil tagja legyen az osztálynak. Az utolsó esztendőt azonban Kemecsén töltötte, ahol azonban az élvonalból való kiesés után minden bizonytalanná vált.

- Azt tudjuk, hogy Miskolcon ismerkedett meg a sportág alapjaival, játszott a MÉMTE, a Borsod Volán, majd a Hejőcsaba együttesében, viszont az utóbbi években eltűnt a szemünk elől. Hol, merre járt? – kérdeztük az éppen edzésre készülődő sportolót.

- Való igaz, tizenhárom évvel korábban távoztam Miskolcról. Öt évet töltöttem Kemecsén, ugyancsak ötöt Nyírbátorban, aztán megfordultam Horvátországban és Németországban is, a legutóbbi esztendőben pedig ismét a Kemecse játékosa voltam – hangzott a válasz.

- Váltani akart, egyáltalán hogyan került a képbe a Borsod Volán?

- Kemecsén veszélybe került a sportág jövője, ugyanis az NB I-ből való kiesés után a szponzorok azt mondták, hogy nekik az NB II-re nincs szükségük. Jó ideig kötéltáncot járt az asztalitenisz szakosztály, aztán bekövetkezett a legrosszabb, a megszűnés. Természetesen játszani szerettem volna, így éppen szét akartam nézni a piacon, amikor váratlan fordulat történt.

- Nocsak, a véletlenek szerencsés összejátszása?


- Így is fogalmazhatunk. Licsák Levente, korábbi játékos társam hívott fel telefonon, hogy a Borsod Volán mindenképpen szeretne egy játékost igazolni. A tavalyi négyesből ugyanis kidőlt Pálos Péter, a paralimpiai bajnok térdműtét előtt áll, így a csapat a teljes őszi szezonban nélkülözné. Nos, ezt viszont a közlekedésiek nem engedhetik meg maguknak, hiszen kötelezik őket az eredmények, meg egyébként is, ők a sportág miskolci zászlóshajói. Én csapatot, ők játékost kerestek, gyorsan egymásra találtunk. Egyetlen pillanatig sem töprengtem, nekem nagyon időben jött az ajánlat, azonnal igent mondtam a hívó szóra.

- Szólt még valami a miskolci csapat mellett?


- Hogyne, több tényező is! Miskolci vagyok, itt élek, és innen kellett hosszú éveken keresztül elutaznom a Nyírségbe, hogy „hazai” mérkőzéseket játsszak, elegem lett az utazgatásból. Ráadásul a csapat minden játékosát jól ismerem, hiszen szinte egymás mellett nőttünk fel, és hosszú ideig ugyanabban a csapatban szerepeltünk.

- Két évvel korábban, még a Nyírbátor játékosaként véghezvitte azt a bravúrt, hogy az ifjúsági válogatott Majoros Bencével a csapatbajnoki mérkőzéseken veretlen maradt!

- Ez valóban így van, ráadásul akkoriban nekem egyéniben is nagyon jól ment, hiszen 87 százalékban nyertem meg az egyéni mérkőzéseimet. Legyőztem például Daru Zsoltot, aki a bajnok Gödöllő együttesében, abban az idényben összesen két találkozót veszített el.

- Tudja már, hogy kivel alkot párost a Borsod Volánnál?

- Nem, fogalmam sincs, itt én most új fiúnak számítok, majd a társak, illetve a csapat vezetése eldöntik ezt a kérdést.

- Milyen az NB I Keleti csoportjának a mezőnye és mire lehet számítani a Volán gárdájától?

- Nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy az utóbbi évtizedben nem volt ilyen erős a csoport! Legalább hét, szinte azonos erőt képviselő alakulat vág majd neki a pontvadászatnak, bármi előfordulhat. Minden azon múlik, hogy az adott pillanatban ki, hogyan koncentrál.

Az Eger tavaly a futottak még kategóriába tartozott, viszont a nyáron leigazolták az ugyancsak miskolci Bari Csabát és náluk játszik Pálosi Balázs is (mindketten jelentős tapasztalatokkal vérteződtek fel az Extraliga küzdelmei során), így akár a dobogóért is harcban lehetnek. Számunkra hatalmas siker lenne, ha a legutóbbi negyedik helyezés után ezúttal eggyel előrébb végeznénk!

Doros L.      


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-08-14 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!