Miskolc anno

Ebola - Ghánában lesz az ENSZ logisztikai központja

2014-08-30 09:06

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Az ENSZ Ghánában hozza létre azt a logisztikai központját, amelyből segélyszállítmányokkal látja el az Ebola sújtotta nyugat-afrikai országokat - jelentette be pénteken a ghánai elnöki hivatal.

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár telefonon beszélt John Dramani Mahama ghánai államfővel, aki hozzájárult ahhoz, hogy a világszervezet légi szállítási központja a fővárosban, Accrában legyen. Mahama az elnöke az ECOWAS nyugat-afrikai gazdasági közösségnek is, amely szolidaritási alapot hozott létre a betegség elleni küzdelemhez.
A légitársaságok a járvány miatt már korábban felfüggesztették rendszeres járataikat az érintett országokba, emiatt megnehezedett a segélyszállítás. A libériai hatóságok bejelentették, hogy szombaton megszüntetik a karantént a főváros, Monrovia West Point nevű negyedében, amelyet az Ebola-járvány megfékezése céljából zártak le augusztus 20-án. A döntést azzal indokolják, hogy a negyed lakói már nem zárkóznak el az egészségügyi alkalmazottakkal való együttműködéstől. West Point lakosai szerdán ki akartak törni a karanténból, de a hadsereg lövésekkel és könnygázzal megakadályozta ezt.
MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-11-30 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!