Programajánló

Szín-játék Bíró Konrád ecsetével

2014-08-29 12:54

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Bíró Konrád miskolci képzőművész kiállítása szeptemberben 5-én nyit az Új Nemzedék Plusz Kontakpont Irodában Szín-játék címmel.

A művész gyerekkorától kezdve szívta magába a festékszagot és a kultúra szeretetét. A képzőművész édesapja is képzett művész volt, ő tanította fiát a rajz alapjaira és az akvarellezésre, amelyek kiváló mestere lett.
Bíró Konrád a miskolci Herman Ottó Gimnázium elvégzése után 1987-ben a budapesti Dekoratőr és Kirakatrendező iskolában tette le vizsgáit.

biro_konrad.jpg

Első kiállításán az összes művét megvásárolták és ezt számos egyéni és csoportos kiállítás követte, így mintegy 20 éve független és elismert alkotóként tevékenykedik a borsodi megyeszékhelyen. Kiállításai voltak hazánk több városában, közös tárlat Ausztriában, Horvátországban, alkotásai gyűjtőkön keresztül eljutottak a világ több országába is Japántól, USA-ig. Egyik alapító tagja a Tiszadadán létrehozott Holló László alkotótábornak.

biro_konrad_festmeny_1.jpg

Sokoldalú művész, hiszen az akvarell, pasztell és olajfestészet egyforma erőt képvisel művészetében és a rajz elsősorban a lavírozott tusrajzok folyamatosan végig kísérik munkásságát. A művész stílusa dinamikus, temperamentumos ecsetkezeléssel és különleges technikai megoldásokkal párosul, hitvallása szerint ugyanolyan fontos az alkotás folyamata, mint maga a végeredmény. A látható világ szépségei mellett a tudatalatti lét és az olvasmányélményeihez kapcsolódó kicsit absztrakt, szürrealista látásmód is érdekli, de ez is érthetően megfogalmazva.

biro_konrad_festmeny_2.jpg

Témaválasztásában is nagyon sokoldalú, a természet mellett a városi élet is érdekli, szeret sorozatokat készíteni, amelyek igen népszerűek. Ilyenek például a Don Quihote sorozata, sakk sorozata vagy éppen a női szépséget bemutató alkotásai. A szeptember 5-én 18.00 órakor nyíló kiállításán megcsodálhatjuk ezt a színes, különleges világot. Az est különlegessége hogy a képzőművész „élőben” is fest majd, hiszen a megnyitó után a közönség előtt készíti el egyik festményét. 

A kiállítás helyszíne Új Nemzedék Plusz Kontaktpont Iroda Miskolcon, amely a Széchenyi u.85 szám alatt található. A kiállítás 2014. szeptember 5 és október 3 között tekinthető meg, hétköznaponként 10.00-18.00 óráig.

minap.hu
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-05-16 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!