Közélet

Népszerű volt a csanyiki nyári napközi

2014-08-29 12:23

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A nagy érdeklődésre való tekintettel, idén már hathétig tartott az Északerdő Zrt. erdei iskolai napközije. A Csanyiki Erdészeti Erdei Iskolába most is nagyon sok visszajáró gyermek érkezett, köztük például olyan, aki már harmadik éve tölti itt a nyári szünet egy részét.

eszakerdo_nyaritabor_140829_1.jpg

– A legelszántabbak három-négy hétig is szívesen maradnak a Csanyikban. A turnusok már május elején beteltek, ugyanis sok tavalyi vendégünk magával hozta az osztálytársait, barátait – mondta Rencsiné Ágh Márta, az Északerdő Zrt. erdei iskolai programjainak koordinátora. Az Erdőjáró-természetismereti napköziben nagy hangsúlyt fektetünk a környezeti nevelésre, az erdő élővilágának, a természeti értékek védelmének megismertetésére, és az erdész szakma rejtelmeinek bemutatására. A különböző csoportfoglalkozások, vetélkedők motiválják a gyermekeket, így a játékok alatt szinte észrevétlenül, szórakozva jutnak új ismeretekhez. A legfontosabb azonban, hogy az itt eltöltött néhány nap során erdei iskolai programvezetőink beléjük „oltják” a természet szeretetét, ami sokáig megmaradhat, hiszen a fiatalok ebben a korban a legfogékonyabbak. Bizonyítják ezt azok is, akik évről-évre visszatérnek hozzánk.

eszakerdo_nyaritabor_140829_2.jpg

A Lovas napközi szintén nagyon népszerű volt. A lovaglás mellett például még „lósütit” is készítettek a gyerekek, de nagyon sok új foglalkozást, játékot is kipróbáltak. Nem csupán a lovakkal ismerkedtek meg közelebbről, hanem más háziállatainkkal, kecskékkel, nyulakkal, a baromfiudvar lakóival is. A lovas ismeretek és készségek fejlesztése mellett természetesen ezeknek a csapatoknak is alkalma nyílt az erdei életközösség tanulmányozására. Túrák, térképrajzolás, madarászat és kézműves foglalkozások színesítették a programot.

– Összességében elmondható, hogy eredményes volt a nyári időszak a Csanyiki Erdészeti Erdei Iskolában. A munka viszont nem áll le. Szeptember elején elkezdődik a készülődés az őszi foglalkozásokra, hiszen hamarosan különleges programokkal, az Erdők Hetére várjuk a látogatókat – vont mérleget Rencsiné Ágh Márta.

minap.hu
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-10 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!