Közélet

Már csak 150 ezer hiányzik a MÁSÁ-nak

2014-08-29 12:19

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kutyagolas_140608ml.jpg

Már csak 150 ezer forint hiányzik a Miskolci Állatmenhelynek ahhoz, hogy tovább működhessen. A Miskolci Állatsegítő Alapítványnak augusztus elején még 1,8 millió forint adóssága volt, azóta több mint másfél millió forintot már összegyűjtöttek adományokból. Az alapítvány októberben csak akkor kaphatja meg az adó 1 százalékát, ha rendezte tartozását.

A Miskolci Állatmenhelyen jelenleg több mint 300 kutya és macska él. Az Állatsegítő Alapítvány Sajószigeti úti telephelyére egyre többen szeretnék beadni egykori házi kedvencüket, és egyre több az út szélén talált kutya is.
A menhelyre bekerült négylábúakat először egy állatorvos megvizsgálja. Ha kell, gyógyítják, oltják, és chipeltetik a kutyákat. Egy műtét akár 100 ezer forintba is kerülhet.
Augusztus elején az Alapítvány az állatbarátok segítségét kérte. A felajánlott adók 1% -át ugyanis csak akkor kaphatják meg, ha kifizették adósságukat, ami akkor 1,8 millió forint volt.

kutyagolas_paldenes_130707ml_03.jpg

– 150 ezer forint hiányzik ahhoz, hogy úgymond a sötét fellegek elvonuljanak a fejünk felől. Azt tudni kell, hogy az alapítvány havi költségvetése 2, 2,2 millió forint. Ez a kollégáink az állatok gyógykezelése a rezsiköltségünk, úgy hogy az 1 millió 800 ezer forint egy nagyon nagy összeg, de ez csak egy része a mi havi költségvetésünknek – mondta el Kisfalvi Nyina, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány elnöke a Miskolc Televízió híradójának.

Hozzátette: 50 ezer forint volt az eddigi legmagasabb támogatási összeg, de leginkább 2 és 5 ezer forintos utalásokból gyűjtötték össze a több mint másfél millió forint támogatást.

F. I.
Fotó: archív - M. L.



Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-09 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!